DE foodblog van Nederland

Snelle en makkelijke pastasalade

Pastasalade Een snelle pastasalade is altijd een goede optie wanneer je honger hebt en snel iets gezonds wil bereiden. De koolhydraten van de pasta geven je direct energie waardoor dit een goed lunchgerecht is.

Dit recept is erg simpel, en perfect voor de momenten waarop je even geen tijd hebt voor een uitgebreid gerecht, maar toch iets gezonds zoekt.

Een pastasalade kan ook meegenomen worden naar het werk of naar school. Bereid deze de avond van te voren klaar en je hoeft ’s morgens alleen je bakje uit de koelkast ta pakken.

Ingrediënten voor 1 maaltijdsalade:

  • 60 à 80 gram fusilli (gewicht voor het koken), volkoren is een gezonde optie
  • César saus of andere salade dressing (met tuinkruiden bijvoorbeeld)
  • 70 gram erwtjes (de helft van een klein blikje)
  • 3 à 4 plakken gerookte ham

 

Variaties: De ham kun je vervangen door gerookte zalm of stukjes gebakken kipfilet bijvoorbeeld. De erwtjes kun je vervangen door mais.

 

Bereiding:

1 – Begin met het koken van de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.

2 – Giet de pasta af en laat deze in een diep bord afkoelen.

3 – Snijd ondertussen de ham in stukjes.

4 – Meng alle ingrediënten door elkaar en laat de salade afgedekt verder afkoelen in de koelkast.

 

Tip: Maak een grote salade om te delen tijdens een picnic of barbecue. De salade blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast, mits je deze goed afdekt, en snel na het bereiden in de koelkast plaatst.

 

Lekker koken doe je in een opgeknapte keuken

Ben je dol op keuken, maar heb je er nu geen zin in omdat de keuken toe is aan wat nieuws? Dan hebben we goed nieuws voor je, want je hoeft niet de hele keuken te vervangen als je je keuken op wil knappen. Nieuwe keukendeurtjes kunnen al veel doen. Je hebt dan volop keuze en alles kan naar wens worden gerealiseerd. Maatwerk staat hierbij dus echt centraal. Een van de opties die je hebt is MDF keukendeurtjes. Deze hebben een gladde en een fijne structuur. Ze zijn dan ook erg prettig om mee te werken. Ze zijn erg populair en worden aangeboden tegen een betaalbare prijs. De deurtjes worden vaak standaard in het wit geleverd, maar hoe dat ze er van buiten uit zien, heb je zelf in de hand. Ze zijn namelijk leverbaar in tientallen foliekleuren. Je krijgt ook nog eens garantie op de deurtjes, vaak is dat een periode van tien jaar.

 

Mogelijkheden opgeknapte keuken

Het opknappen van de keuken kan ook met spaanplaat keukendeurtjes. Je kunt hierbij zelf de kleur bepalen en je kunt de deurtjes altijd af laten werken in mat of in hoogglans. Bij spaanplaat heb je een meer ruwe structuur dan bij MDF. Ze kunnen daardoor ook beter af worden gewerkt met een acryl toplaag. Ook kun je er bij de keuken voor kiezen om nieuwe apparatuur aan te schaffen, ook daardoor kun je de keuken opknappen, of een nieuw aanrechtblad of bijvoorbeeld een nieuwe vloer of nieuwe tegeltjes tegen de wanden. De keuken gaat er in ieder geval direct anders uit zien en zo kun je weer lekker koken in je eigen nieuwe en opgeknapte keuken. Je hebt hierdoor vaak veel meer zin om aan de slag te gaan en wat lekkers te bereiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief