DE foodblog van Nederland

Scrambled eggs met kip, ham en kaas

Scrambled-eggs-met-kip-ham-en-kaas Scrambled eggs zijn eenvoudig te maken en ook nog eens gezond. Je kunt veel ingrediënten toevoegen, zoals we in dit recept doen. Hiervoor heb ik kip gebruikt die ik nog over had van de vorige dag en die dus in een bakje in de koelkast stond. Ook heb ik wat rauwe ham en kaas toegevoegd die ik nog had.

Als je geen kip hebt kun je bijvoorbeeld ook stukjes worst of iets anders gebruiken dat je wel in huis hebt, er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Je kunt op deze manier een paar restjes wegwerken zodat je deze niet weg hoeft te gooien. Omdat eieren relatief goedkoop zijn past dit recept ook perfect bij een laag budget, of bijvoorbeeld aan het eind van de maand.

Ingrediënten:

  • Kipfilet stukjes, gebakken (80 à 120 gram)
  • Rauwe ham (2 à 3 plakken)
  • 3 eieren
  • Scheutje melk (optie)
  • Een stukje brie of camembert
  • Peper en zout

Bereiding:

1 – Verwarm wat boter of olie in een pan en leg hier de stukjes kip en rauwe ham in om ze goed op te warmen. Als je geen gare kip hebt moet je deze als eerste bakken. Je voegt de ham dan pas toe wanneer de kip gaar is.

2 – Breek ondertussen 3 eieren in een kom en klop deze door elkaar.

3 – Wanneer je vlees warm is kun je de eieren aan de pan toevoegen. Kijk wel eerst even of je wat olie of boter toe moet voegen.

4 – Roer regelmatig door zodat je scrambled eggs krijgt. Voor een wat zachtere textuur kun je eventueel een scheutje melk toevoegen.

5 – Snijd ondertussen je brie, camembert of andere kaas die goed smelt, in kleine blokjes.

6 – Wanneer je eieren gebakken zijn voeg je de kaas toe en roer je op laag vuur door tot alles is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief