DE foodblog van Nederland

Burrito met rode bonen en spekjes

Burrito met rode bonen en spekjes Deze super simpele burrito met rode bonen en spekjes is binnen 10 minuten klaar. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig waardoor het ook nog eens een goedkoop recept is. Perfect voor de lunch of met een stukje vlees.

Ingrediënten voor een burrito met rode bonen en spekjes:

  • Tortilla wraps (1 per burrito)
  • Rode bonen
  • Spekjes

 

Bereiding:

1 – Bak de spekjes in een koekenpan (zonder olie of boter) en giet hierna het vet eruit. Let op, het vet is erg heet, giet het dus niet meteen in de prullenbak en ook niet in de wasbak (deze kan verstopt raken wanneer het vet gaat stollen). Neem een oude verpakking of een bakje dat niet smelt.

2 – Giet de rode bonen af en voeg deze toe aan de pan met spekjes. Roer dit door tot de bonen warm zijn.

3 – Verwarm de tortilla wraps in de magnetron, dit duurt zo’n 30 seconden.

4 – Volg de stappen op de foto’s hieronder om de burrito te vullen en sluiten. Normaal gesproken hoor je een burrito te rollen maar dat lukt niet met alle tortilla wraps, vouwen is dus een goede optie.

 

Stap 1

Stap 1

Stap 2

Stap 2

Stap 3

Stap 3

Stap 4

Stap 4

 

 

Eet smakelijk!

Tip: Als je rode bonen met spekjes over hebt laat deze dan afkoelen en vries ze hierna in (je kunt natuurlijk ook expres extra veel bereiden). Zo heb je altijd een portie in huis voor wanneer je zin hebt in een burrito.

Ontdooi je bonen met spekjes in de magnetron of een pan en je hebt binnen enkele minuten een lekkere burrito met rode bonen en spekjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief