DE foodblog van Nederland

Review Bartscher Ijsmachine

Vandaag de Bartscher ijsmachine ontvangen van Brinzy.nl. Keurig verpakt en direct uitproberen natuurlijk!
Brinzy is een gerenommeerd, internationaal georiënteerd bedrijf, die een breed en divers assortiment non-food bedrijfsmiddelen biedt aan horecaondernemers in de Benelux en Duitsland.

Ze verkopen online echt alles wat je in de keuken en daarbuiten zou kunnen gebruiken. Van koksbuizen, kookthermometers, pollepels en ijsmachines natuurlijk. De gemiddelde levertijd van deze webshop is 72 uur.

 

De Bartscher ijsmachine:

Allereerst iets over deze ijs machine. Even heel technisch, wellicht praktisch om te weten: de afmetingen zijn 295 mm breed, 395 mm diep en 315mm hoog. De ijs machine heeft een volume van 1,4 liter en heeft een vermogen van 150 Watt. Met deze ijsmachine kun je in een handomdraai allerlei soorten ijs maken, bijvoorbeeld frozen yoghurt, sorbets of halfbevroren desserts. De Bartscher ijsmachine heeft een vriesbereik tot minus 35 graden Celcius. Ook wordt er een maatbeker en portioneerder bij geleverd. Erg handig! Niet alleen een handige machine maar ook stijlvol, het is een mooie robuuste machine gemaakt van RVS.

Hoe werkt de Bartscher ijsmachine? Hoe maak je nou een lekker ijsje? Ik heb alvast twee soorten ijs recepten uitgeprobeerd: yoghurtijs met hazelnoten en frambozenyoghurt ijs.

Eerst yoghurtijs gemaakt met vruchtenyoghurt en hazelnoten uit eigen tuin. We hebben een beste oogst dit jaar, dus die noten hebben nu een prima bestemming. De gedroogde hazelnoten eerst geroosterd en toen fijn gemalen. De 2 potten biologische vruchtenyoghurt in de ijsmachine gedaan en dit ongeveer 15 minuten laten koelen. Vervolgens het mengsel met de hazelnoten in de ijsbeker gedaan, waarna de koeler en de menger hun werking konden gaan doen. Nog ongeveer 10 minuten koelen en mengen en daarna was het ijs een mooie massa geworden. Lekker romig ijs.

 

Frambozen ijs heb ik als volgt gemaakt: allereerst heb ik de frambozen gepureerd met een staafmixer. Ik heb helaas geen frambozen in tact gehouden dus ik kon mijn ijs er niet mee garneren. Daarom heb ik aardbeien uit eigen tuin genomen. In een aparte kom heb ik 100 gram suiker en 250 gram yoghurt gemengd, dit totdat de suiker is opgelost in de yoghurt. Vervolgens heb ik het frambozenmengsel toegevoegd aan de yoghurt en even goed geroerd. Het mengsel in zijn geheel in de ijsmachine gedaan en draaien maar! Ongeveer 20-25 minuten laten draaien tot er een homogene massa ontstaat.
En natuurlijk zijn er nog vele andere soorten ijs die je met deze machine kunt maken of leuke variaties op de ijs recepten. Bijvoorbeeld een snufje vanillesuiker toevoegen of een eetlepel citroen. Het is maar net wat je lekker vindt! Veel recepten zijn wel online te vinden.

frambozen ijs

Pluspunten:

– Mooi design
– Erg handig en gemakkelijk in gebruik
– Deels transparante deksel waardoor je het ijs in de gaten kunt houden
– Heerlijk romig resultaat
– Goede tips in de handleiding, bijvoorbeeld dat er absoluut geen warme ingrediënten in mogen

Minpunten:

– In het begin was het mij niet helemaal duidelijk hoelang het ijs er in moest. 60 minuten is namelijk erg lang en de machine geeft dit als standaard tijd aan.

 

Over het algemeen erg tevreden over deze ijs machine, het belangrijkste aspect is dat er lekker ijs uit moet komen en dat komt er zeker uit! Ook is het gemak waarmee ik dit ijs gemaakt heb erg prettig, geen rare toeters en bellen maar gewoon direct beginnen met het maken van ijs!

 

Wilt u ook een dergelijke ijsmaker aanschaffen? Bekijk dan de webshop van Brinzy.nl, momenteel in de reclame van 269,00 voor slechts 228,65

4 Responses to Review Bartscher Ijsmachine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief