DE foodblog van Nederland

Parmaham schaal met frites en raclette

Geen servies nodig bij dit gerecht, zelfs de schaal kun je opeten! Hoe leuk is het om je eigen schaal te maken van parmaham? Afgelopen weekend hebben wij dit recept uitgeprobeerd, het is niet moeilijk en staat erg leuk op tafel, maar het belangrijkste: het smaakte top!

 

Wat heb je nodig?
1 grote getemperde glazen schaal die in de oven kan
4 pakketjes parmaham
1 zak patat
Verse Peterselie
Rozemarijn
Paprikapoeder
Zout en Peper
2 pakjes Raclette

Pak de glazen schaal en leg alle plakjes ham er op, begin met ze verticaal te leggen en daaroverheen een laag horizontaal. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet daarna de schaal met ham in de oven, 30 minuten op 200 graden. Na een half uur haal je de schaal eruit en laat je het geheel afkoelen. Daarna pak je de ham-schaal er van af en zet je deze klaar op een bord.

Bak de frietjes ondertussen goudbruin en leg de raclette klaar in een pan om op te warmen. Snijd de peterselie fijn. Net voor dat de friet klaar is zet je de pan met raclette aan. Zodra de friet klaar is leg je deze in de ham schaal, bestrooi ze met zout, peper, rozemarijn en paprikapoeder. Giet de raclette er overheen en bestrooi het geheel met verse peterselie. Klaar ! Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief