DE foodblog van Nederland

Met makkelijke stappen gezonder leven

Gezond leven hoeft niet moeilijk te zijn. Gezond leven betekent ook niet alleen groente en gezonde smaken. Gezonde smaken kun je hartstikke lekker maken! Met kleine stappen kan vrijwel iedereen gezonder leven. Door kleine aanpassingen te maken vergroot je de kans op een blijvend succes, wat we willen. Daarbij is het makkelijker en leuker om vol te houden waardoor het niet voelt alsof je niks meer mag doen en eten. Lees snel verder naar de makkelijke stappen naar een gezonder leven!

Probeer nieuwe smaken uit!

Wil je minder vlees eten of bijvoorbeeld minder fris drinken? Dan is het een makkelijke, en vaak leuke, stap om nieuwe smaken uit te proberen. De een kiest bijvoorbeeld voor een Detox thee met een smaak of voor water met komkommer en citroenschijfjes erdoorheen. Je kunt het zo gek maken als je wilt!

Zeg nooit, nooit

Nooit zeggen helpt bijna niemand, in wat voor situatie je het ook gebruikt. Zeggen dat je nooit meer suiker gaat eten vergroot de kans en verleiding alleen maar meer. Dit is natuurlijk ontzettend zonde. Grote veranderingen volhouden is een stuk moeilijker dan kleine veranderingen volhouden. Onthoud dat er tijd nodig is om van een slechte gewoonte af te komen. Gun jezelf ook deze tijd om van deze gewoonte af te komen. Drink je iedere dag een energy blikje? Maak met jezelf de afspraak dat je het nu nog maar 6 dagen in de week drinkt in plaats van 7. Wedden dat dit binnen no time lukt? Zeggen dat je het nooit meer gaat drinken zal voor een paar dagen of misschien een week of twee werken. De verleiding wordt daarna te groot.

Online boodschappen doen; wegblijven van slecht eten

Je denkt misschien: Online kruiden kopen? Is dat normaal? Online boodschappen doen is tegenwoordig heel normaal! We hebben dit het afgelopen jaar ook enorm zien stijgen in de eerste lockdown. Een hoop mensen waren bang om naar de supermarkten te gaan en daar hun boodschappen te doen. Waarom online boodschappen doen kan helpen bij een gezonder leven is dat je minder vaak voor kleinigheden langs de supermarkt gaat. Vaak gaat dit gepaard met hier en daar een snack kopen, wat we niet in huis willen. Eén keer per week je grote boodschappen bestellen en door de week wat extra brood kopen weerhoudt je van onnodig ongezonde snacks te kopen. Je hebt immers al je koelkast vol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief