DE foodblog van Nederland

Marokkaans stoofpotje uit de Ekomenu Foodybox

Gisteren kregen we meerdere tassen vol met Eko menu gerechten, onder andere spaghetti met kalfsgehakt, zuurkool ovenschotel en het marokkaans stoofpotje met kip en volkoren couscous. Dit laatste gerecht wekte onze interesse en we zijn dit vandaag gelijk gaan maken.

 

In dit gerecht zitten veel gezonde ingrediënten, zoals kipdijbeenfilet, regenboogpenen, rode ui, rozijnen, courgette, ras el hanout en volkoren couscous. Het leukste is natuurlijk om dit gerecht in een tajine te maken, zoals het hoort, maar wij hebben het deze keer gewoon in de pan gemaakt.

De ingrediëntenlijst voor 2 personen:
200 gram kipdijbeenfilet blokjes
2 theelepels ras el hanout
250 gram regenboogpenen
2 rode uien
25 gram rozijnen
1 groentebouillon tablet
1 courgette
0,5 citroen
130 gram volkoren couscous
Olie om in te bakken
Water
Zout en peper
Peterselie
Sambal

De laatste 2 ingrediënten hebben wij zelf toegevoegd om het gerecht nog meer pit en smaak te geven.

De bereidingswijze:

  1. De kipdijbeenfilet blokjes bestrooi je met de ras el hanout kruiden (de helft), zout en peper. Daarna even goudbruin bakken.
  2. Alle groente in blokjes en partjes snijden, dit voeg je toe aan de kip en bak je circa 2 minuten mee. De courgette nog niet.
  3. Vervolgens voeg je 200 ml water toe aan het gerecht, samen met de rest van de ras el hanout kruiden en het groente bouillon blokje verkruimelen boven de groente en kip. Dit alles roeren en ca. 20 minuten laten stoven op laag vuur
  4. De laatste 10 minuten voeg je de courgette toe aan het stoofmengsel, ook de sambal hebben we nu toegevoegd (naar smaak)
  5. Ondertussen even de schil van de citroen raspen en apart houden
  6. Breng water aan de kook voor de couscous, de couscous zelf doe je in een kom en het kokend water giet je er overheen, tot dat de couscous net onder water staat. Dek het geheel af, na 5 minuten is het klaar. Je kunt eventueel naar smaak nog citroensap toevoegen.
  7. Klaar om te serveren! We hebben het gerecht geserveerd met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

One Response to Marokkaans stoofpotje uit de Ekomenu Foodybox

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief