DE foodblog van Nederland

Drie koffierecepten voor op het werk


Wil je jouw collega´s eens heerlijk verwennen? Biedt hen dan één van de onderstaande koffierecepten aan. Heerlijk voor op een vrijdagmiddag als traktatie, tussendoor of wanneer je iets te vieren hebt. We doorlopen de volgende recepten:

 

  • Café Crème

 

Misschien heb je dit kopje koffie al eens gedronken. Het recept is simpel en doeltreffend, heerlijk om tussendoor te maken. Bereid 100 ml koffie en voeg er een schootje volle room aan toe. De smaak van koffie en room mengen op een prettige manier. Waardoor een volle smaak ontstaat. Je kunt suiker aan dit kopje koffie toevoegen. Net iets lekkerder dan koffie met melk.

 

  • Café Con Coco

 

Een kopje koffie voor als je iets te vieren hebt. Start met een krachtige espresso van ongeveer 30 ml. Deze kun je laten staan. Pak nu een kegelvormig glas en giet er een klein beetje chocoladesaus in. Chocoladesaus bedek je met gecondenseerde melk, dit geeft een heerlijk zoete smaak. Nu klop je 100 ml melk op en daar voeg je voorzichtig een scheutje kokos-siroop aan toe. Het glas mag voor ongeveer ⅔ gevuld zijn met melkschuim. Nu giet je daar langzaam espresso over. Jouw koffie-recept is klaar om genuttigd te worden.

 

  • Café de Cuba


Ideaal om op vrijdagmiddag aan collega´s uit te serveren: Café de Cuba. Deze cocktail is op basis van koffie gemaakt. Om dit recept te maken heb je een shaker nodig, daarin plaats je twee ijsklontjes. Voeg vervolgens 100 ml koffie, een scheutje suikerwater, rum en limoensap toe. Door te schudden verzeker je dat het drankje in rap tempo afkoelt. Nu kun je het drankje inschenken en kan er een laagje melkschuim worden toegevoegd. Zo wordt een romige smaak gecreëerd. Om te laten zien dat het om een koffierecept met limoen gaat, kun je een schijfje aan de zijkant plaatsen. Zo zal niemand verrast zijn door de verfrissende smaak van dit koffierecept en kun je er direct van genieten.

 

Koffierecept in kartonnen bekers of to go


Speelt er een evenement dat buiten plaatsvindt en schenk je liever uit in een kartonnen beker of koffie to go bekers? Bekijk de bekertjes van Goedkopekoffiebekers.nl. Deze bekers kun je laten bedrukken, ook wanneer het om een kleinere serie gaat. Zo kun je zelf een ontwerp toevoegen, jullie eigen huisstijl of het bedrijfslogo. Ideaal voor evenementen of op het werk.

2 Responses to Drie koffierecepten voor op het werk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief