DE foodblog van Nederland

Lamsrack uit de oven

Lamsrack wordt ook wel French rack genoemd, schapenvlees met 8 of meer koteletjes aan elkaar. Met een ‘verdek’ , anders is het een lamscarré. Dit vlees is een gedeelte van de rug van het lam, maar dan zonder het haasje. Het beste is om dit vlees rosé te serveren.

Belangrijk om te weten is allereerst dat je jong vlees gekocht hebt, koop je lamsrack van een wat ouder lam, proef je een zeer intense schaap-smaak. Dit is zonde! Hoe jonger het lam, hoe lekkerder het vlees. Wij hebben ons lamsrack bij Slagerij de Vos in Drachten gehaald, en dat was de beste keus ooit! Wat een heerlijk mals stuk vlees, helemaal super!

 

Ingrediënten voor 2 personen:
– Lamsrack (ca. 800 gram )
– Tijm
– Rozemarijn
– Zout
– Peper

 

Bereiding:
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Wrijf ondertussen het vlees in met zout, peper en olijfolie. Vervolgens bak je het vlees eerst even kort lekker bruin.
Verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 150 graden.
Voeg eventueel nog wat kruiden toe op het vlees, wij hebben extra tijm en rozemarijn toegevoegd, voor een heerlijke mediterrane smaak. Dit vlees mag je royaal kruiden.
Plaats een kerntemperatuurmeter of vleesthermometer in de kern van het vlees (dikste deel), zodat je tijdens het garen deze temperatuur in de gaten kunt houden. Indien je echt van rood vlees houdt moet de kerntemperatuur 50 graden zijn, bij lamsvlees vinden wij persoonlijk rosé toch iets lekkerder en garen we door tot 55 graden.  Dit zal ongeveer 10-15 minuten duren in totaal.  Zodra de kerntemperatuur bereikt is, laat je het vlees nog even 10 minuten rusten in aluminium folie.

Genieten maar! Eet smakelijk!

Bij dit gerecht is een heerlijke ronde en soepele rode wijn aan te raden. Wij hebben gekozen voor de Spier Estate Merlot  uit 2015. Deze Merlot is afkomstig uit Afrika en smaakt onder andere erg goed bij vlees, pastagerechten en Oosterse gerechten. Serveer deze wijn op ca. 16-18 graden Celcius. Verkrijgbaar bij Allewijnen.nl .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief