DE foodblog van Nederland

Kokos noten bonbons

Auteur: www.leefbewustgezond.nl

Met slechts vier ingrediënten een heerlijke bonbon maken was nog nooit zo makkelijk. Deze kokos noten bonbons kun je binnen 15 minuten maken, en ze zijn een echte lekkernij! Doordat het geheel een lage Glycemische Index heeft is het een verantwoorde snack en zul je geen enorme piek in je bloedsuikerspiegel krijgen. Dat maakt deze bonbon meteen heel geschikt voor diabetici en mensen die koolhydraatarm eten.

Ingrediënten:

200g santen

75g grof gehakte rauwe hazelnoten

75g grof gehakte bananenchips

1tl yaconsiroop of zoetstof naar keuze

 

Kokos noten bonbons

Zet een pannetje water op het vuur en breng dit aan de kook. Zorg ervoor dat je een glazen of metalen kom hebt die hierop past voor het au-bain marie smelten van de santen. Hak het blok santen in kleine stukken, hierdoor smelt het sneller straks. Als het water kookt smelt je de santen au-bain marie. Ondertussen hak je de bananenchips en rauwe hazelnoten grof.
Zodra de santen voor ongeveer 70% is gesmolten kun je het vuur uit zetten, er zit nu voldoende warmte in om het geheel te doen smelten.

Ik ben geen enorme zoetekauw en gebruik dus een theelepel yaconsiroop, maar mocht je het iets zoeter willen voeg er dan een tweede theelepel aan toe. Roer de santen even goed door en zodra alles is gesmolten voeg je de grof gehakte bananenchips en rauwe hazelnoten toe.

Dit is het! Als je geen kleine vormpjes hebt zoals ik heb gebruikt, kun je het ook op een grote bakplaat storten, dan breek je het in kleinere stukken zodra het is uitgehard.

Zodra je de vormpjes of bakplaat gevuld hebt zet je het in de koelkast om uit te harden, ik maak het zelf altijd ’s avonds zodat het de dag erna klaar is. Maar met een uurtje of anderhalf is het al uitgehard.

Een leuk idee om het een tropische draai te geven is om ongezoete, gedroogde ananas en mango stukjes toe te voegen aan dit mengsel. Of wat dacht je van een mengsel van verschillende noten, zaden, pitten en cacaonibs te gebruiken?

 

Geniet van deze lekkere kokos noten bonbon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief