DE foodblog van Nederland

Glutenvrije mueslikoekjes

Auteur: www.foodisgood.nl

In veel Nederlandse huishoudens staat gemak bovenaan. Gemak lijkt soms op gespannen voet te staan met gezond. Het is prima mogelijk om snel een aantal gezonde koekjes uit de oven te toveren. Met een paar basis ingrediënten kom je vaak al een heel eind.

Wat noten en cranberry’s in de muesli toevoegen zorgt voor een bite en een frisse smaak. De overige ingrediënten zijn bij mij altijd voor het grijpen. Het is dus alleen even goochelen met de verhoudingen. En dit is het worden; mueslikoekjes met boekweitmeel.
Ik koos voor boekweitmeel omdat dit niet zoveel invloed heeft op de bloedsuikerspiegel, en geen gluten bevat. De muesli bevat ook geen gluten en ook geen tarwe.

En omdat het zo lekker smaakt, zelfs met dit mooie weer heb ik wat koekkruiden toegevoegd. Dit maakt ook, samen met de palmsuiker dat de koekjes erg bruin worden, maar als je ze geproefd hebt, zie je dat helemaal niet meer.

Een groot voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig en snel te maken is. Een bewaaradvies hoef ik niet te geven, want ze zijn gewoon heel snel op :).

Ingrediënten

 • 250 gram muesli
 • 75 gram boekweitmeel (speltmeel kan evt. ook)
 • 20 gram palmsuiker
 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 1 tl (wijnsteen) bakpoeder
 • 10 gram koekkruiden
 • snufje zout

Glutenvrije mueslikoekjes

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Klop het ei los met de suiker en voeg een geprakte banaan toe.
 3. Doe alle droge ingrediënten (muesli, boekweitmeel, bakpoeder, koekkruiden en zout) in een kom en meng ze door elkaar.
 4. Roer de droge ingrediënten door het ei-banaanmengsel.
 5. Schep hoopjes beslag op een bakplaat.
 6. Schuif de koekjes voor 10-12 minuutjes in de oven.
 7. Laat ze afkoelen (of niet, als je niet kunt wachten)…. Eet smakelijk!!

 

De koekjes kruimelen nauwelijks dus zijn ook erg geschikt om mee te nemen. Mee te nemen naar kantoor of andere werkplek. En ook erg geschikt voor kinderen. Het is immers een lekker en voedzaam koekje. De cranberries in het koekje om dit mee te geven of de fruitdag van school J

 

De muesli voor dit recept kun je bestellen op www.gezondenotenkopen.nl

One Response to Glutenvrije mueslikoekjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief