DE foodblog van Nederland

Hoe kies ik de juiste tafellamp?

eettafel lamp De juiste verlichting zorgt voor een fijne sfeer aan de eettafel. Er wordt niet alleen gegeten aan de tafel. Er wordt huiswerk gemaakt, spelletjes gespeeld of lekker nagetafeld. De verschillende bezigheden vragen een bepaalde hoeveelheid licht, daarom is een dimmer erg handig.

Een goede keuze maken qua verlichting is bepalend voor de sfeer aan tafel. Maar licht alleen is niet belangrijk. Het oog wil namelijk ook wat, dus de nieuwe lamp moet bij je interieur passen.

 

Een grote eettafellamp, 2 kleine of meerdere hanglampjes?

Belangrijk is dat de eettafel in zijn geheel verlicht wordt. Dit kan op verschillende manieren. U kunt kiezen voor 1 grote lamp, 2 kleinere of meerdere kleine lampjes.

Een grote lamp

Een grote lamp is de blikvanger van de ruimte en verlicht de gehele tafel. Bij een rechthoekige eettafel kun je het beste kiezen voor langwerpige verlichting.

Langwerpige lamp

Een langwerpige hanglamp met strakke lijnen. Het geplooide scherm is van kwaliteit textiel. Het zorgt voor warme en sfeervolle verlichting.

2 kleine lampen

Door 2 of meer lampen op te hangen, maak je de ruimte speelser. Op deze manier creëer je toch een langwerpige vorm van verlichting. Een lamp kan dus ook een andere vorm hebben.

Kleine open lampen

Door een open vorm van verlichting wordt de hele ruimte verlicht. Met een dimmer kunnen verschillende sferen gecreëerd worden. Je voorkomt hiermee dat het licht te fel is en daardoor kil aanvoelt.

 

Meerdere kleine lampjes

Door lampjes in verschillende hoogtes op te hangen creëer je een speelse sfeer.

Meerdere kleine lampjes

Deze samenstelling van lampjes in een goed voorbeeld van wat tegenwoordig populair is.

Een ronde of vierkante tafel

Ronde en vierkante tafels hebben vaak voldoende aan 1 lamp in het middelpunt.

Kopere lamp

Een moderne hanglamp met een retrostijl. De koperkleurige kap geeft een vintage gevoel. Deze tafellamp is uniek en een echte eyecatcher.

Wat is de juiste hoogte voor een tafellamp? 

Voor een gezellige, huiselijke sfeer hang je de lamp 75 cm boven de tafel. Als de lamp te laag hangt, wordt het licht te fel. Hangt de lamp te hoog, dan heb je (te) weinig licht op tafel.

Shoptip!

In de webshop van Venturadesign.nl vind je een groot assortiment hanglampen, maar ook tafellampen en staande lampen. Neem een kijkje en laat je inspireren door de verschillende stijlen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief