DE foodblog van Nederland

Fudge met witte chocolade en pindakaas

Witte chocolade en pindakaas fudge Om eens een ander soort recept te bereiden, ben ik akkoord gegaan met een receptenruil. Hanneke de Jonge stelde mij via Facebook voor om dit te proberen, en ik vond het een super leuk idee. Na even neuzen op haar website heb ik haar ‘Witte chocolade en pindakaas fudge’ gevonden, en ik was meteen verkocht. Ik ben dol op alle ingrediënten die erin zitten, dus de keuze was snel gemaakt.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn, Hanneke heeft onze gezonde pannenkoekjes met maar 2 ingrediënten gemaakt.

Wisten jullie trouwens dat Hanneke al eens eerder op Kookpraat voorbij is gekomen? In onze 14 Valentijnsdag recepten hebben we ook 1 van haar recepten gebruikt.

Het bereiden van de fudge

Dit is een goed voorbeeld van een recept waar je geen keukenprins(es) voor hoeft te zijn. Binnen 15 minuten ben je klaar! Het moeilijkste was toch wel het wachten terwijl de fudge in de koelkast stond om op te stijven…

Chocolade pindakaas fudge

Ik heb gekozen voor 100% natuurlijke pindakaas, zonder toevoegingen. Het zijn dus alleen gemalen pinda’s, zonder extra suiker, olie, zout of wat dan ook. Hierdoor is deze pindakaas nogal dik, en niet zo lekker voor op brood (naar mijn mening). Wel open ik deze pot elke keer wanneer ik iets wil koken met pindakaas, zoals koekjes of iets dergelijks.

Ook voor deze fudge heb ik ‘m gebruikt, maar merkte dat ie niet goed mengde met de andere ingrediënten in de pan. Er bleven een paar ‘klontjes’ over. Als je dat wil voorkomen kun je dus het beste smeuïge pindakaas gebruiken.

Ik heb trouwens ook voor een siliconen bakvorm gekozen, aangezien ik geen vierkant bakblik heb in de goede maat. Het voordeel hiervan is dat je geen bakpapier nodig hebt, en de fudge zo uit de vorm komt. Het nadeel is dat het wat moeilijker is om er evengrote stukken in te snijden.

Fudge

 

Het resultaat

Wat lekker! Ik vind de smeuïge zoete fudge en de knapperige zoute pinda’s een goede combinatie.

Het recept van deze witte chocolade en pindakaas fudge vind je op Culinea.nl

Witte chocolade fudge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief