DE foodblog van Nederland

Gevulde bavette Italiano

Vandaag hebben we een bavette gevuld op de Italiaanse manier, namelijk met zongedroogde tomaten, olijven, pijnboompitten en parmezaanse kaas. Dit is een heerlijk BBQ recept en gemakkelijk om te maken. We hebben een Bommelse Blonde Bavette van Beaf & Steak gebruikt. Spreid de bavette en verdeel de ingrediënten over de bavette, rol deze op en maak met slagerstouw vast (met de slagersknoop, ontworpen door GertJan Kiers).

Bavette Italiano

Duw het spit door de bavette en hang deze in de kamado (Yakiniku in ons geval). Het automatisch spit zorgt ervoor dat de bavette gelijkmatig aan het garen is en overal lekker krokant wordt. De kerntemperatuur was na ca. 30 minuten 50 graden Celcius. Daarna even laten rusten en trancheren maar!

Naast de bavette hebben we nog een origineel bijgerecht gemaakt, namelijk 2 tortilla schalen gevuld met Quaqemole en Cheddar kaasmengel met Jalapeno.
De tortilla schaal maak je heel gemakkelijk door een schaaltje van ca. 17 cm op de kop te leggen, hierop een tortilla, en daarop om de tortilla aan te drukken een iets grotere schaal van 20 cm. De tortilla ligt er nu tussen in. Het geheel zet je in de oven, ca. 20 minuten op 200 graden. Laat daarna even afkoelen en voila: een zelfgemaakte schaal!

Ingrediënten Cheddar mengsel:
– 1 jalapeno
– 2 tenen knoflook
– bloem
– olijfolie
– 1 ui
– ca. 200 gram geraspte cheddar
– ca. 500 ml melk
Snijdt de jalapeno en ui in kleine stukjes en fruit deze even aan in olijfolie. Voeg de knoflook toe (ook gesneden). Daarna de bloem erbij, even laten meebakken zodat het gaart. Voeg nu de melk toe en blijf roeren op laag vuur, zodat je een roux krijgt. Voeg nu de cheddar toe en roer nog even door tot alles gesmolten is.
Lekker met bijvoorbeeld nacho’s, bleekselderij, tomaatjes en paprika om in te dippen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief