DE foodblog van Nederland

Gepofte aardappel

Hallo Allemaal!

Mijn naam is Shirin Molijn, Afslank Buddy van beroep en de nieuwe blogger van Kookpraat.nl . Super leuk! Ik heb heel veel zin om lekkere, gezonde en mooie gerechten met jullie te delen. Koken is namelijk echt een hobby van mij.

Zelf ben ik in het dagelijks leven veel bezig met gezond maar lekker eten. Ik geloof namelijk dat je alles kan blijven eten, maar dat je wel goed moet kiezen wat je wanneer eet! Begin dit jaar startte ik mijn eigen bedrijf als Afslank Buddy, huh? Wat is dat dan denk je misschien?

Nou dat is een nieuw concept dat ik zelf ontwikkeld heb. Veel mensen willen afvallen maar het lukt ze niet om het vol te houden, of ze weten echt gewoon te weinig van gezond eten. Ik als Afslank Buddy ben een ervaringsdeskundige, weet hoe lastig het kan zijn en wat kan helpen. Zelf ben ik in het verleden 30 kilo afgevallen door lekker & gezond te eten & door mijn mindset drastisch te veranderen. Nu help ik mensen door mijn programma om hun eigen afval reis te gaan realiseren terwijl ik ze ondersteun met kennis, support & feedback. Samen met mij creëren ze hun eigen gezonde levensstijl die ze kunnen en willen volhouden.

Wil je hier meer over weten kijk dan eens op mijn Facebook pagina: https://www.facebook.com/AfslankBuddy/
Of op mijn website: www.viennes.nl

Hopelijk vallen mijn gerechtjes in de smaak!

xx Afslank Buddy- Shirin

En dan nu het recept  voor vandaag:

Gepofte Aardappel recept – Hoofdgerecht

IMG_5337

Benodigdheden voor 2 personen:
2 Zoete aardappels
Zilver folie
1/2 rode ui
1/4 de komkommer
125 gram spekjes
Snoep of cherry tomaatjes
Pijnboompitjes
Snufje zout
Snufje peper
Olijf olie

Voor de saus

Crème fraiche
1 eetlepel mayonnaise
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel zoete chilisaus
1/2 rode ui
1/4 komkommer
Peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden.
Maak de zoete aardappelen schoon onder de kraan en dep ze droog. (goed schoonmaken want de schil blijft erom)
Scheur een flink stuk zilver folie af waar de zoete aardappel goed ingepakt kan worden.
Leg de aardappel erop en giet er een scheutje olijf olie over heen en voeg een snufje zout en peper toe.
Pak de zoete aardappel goed in en leg deze in de oven.
Na een uur is deze gaar. je kan er altijd even met een vork in prikken om dit te checken.

Terwijl de aardappel aan het poffen is in de oven kun jij verder met het bereiden van de rest.
Bak de spekjes krokant, snijd de tomaatjes in vieren, snijd de komkommer in kleine blokjes en maak de saus.

De saus maak je door in een bakje de crème fraîche te mengen met de yoghurt de chilisaus de mayonaise een half gesnipperd uitje en 1/4 van een klein gesneden komkommer. Hier voeg je als laatst nog naar smaak peper aan toe. Je roert alles goed door elkaar en klaar is je saus.

Wanneer de zoete aardappel gepoft en gaar is haal je hem uit het folie, leg je hem op een bord en snijd je hem met een lange haal open, of je snijd hem kruisgewijs in.

Nu kun je de andere ingrediënten gaan toevoegen. Begin met de saus en voeg daarna de andere klein gesneden dingen toe (de ui, komkommer, tomaat en pijnboompitjes). Voeg als laatste nog wat zout & peper naar smaak toe.

Nu is het enkel nog genieten geblazen van dit heerlijke gezonde gerecht!

Serveer tip: doe alle losse ingrediënten in kleine bakjes met lepels en laat iedereen zijn eigen aardappel ”versieren”

 

2 Responses to Gepofte aardappel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief