DE foodblog van Nederland

Pasta Pesto slank

Recept Pasta pesto in 15 minuten

Hallo allemaal! Daar ben ik weer voor mijn tweede blog over gezonde maar toch lekkere voeding. Tijdens mijn reis waarin ik 30 kilo afviel merkte ik hoe dol ik was op eten. Ik merkte dus ook dat ik erg ongelukkig werd wanneer ik niet lekker kon eten. Al snel begon ik een patroon te ontwikkelen waarin ik nog wel alles mocht eten van mezelf alleen iets minder. In de avond mocht ik alles mee eten met mijn gezin alleen niet meer mijn oude porties.

Ik begon mijn voeding af te wegen 400 gram per avond maaltijd mocht ik eten. Dit ben ik gaan doen omdat 500 gram een normale avond maaltijd is voor een vrouw. Maar ja ik wilde immers afvallen dus besloot ik iets minder te eten als het “normale”.

In het begin vond ik het lastig om me hier aan te houden, ik was gewend hele bergen op te scheppen, nog een tweede keer te pakken en om de laatste stukjes vlees uit de pan te snaaien. Maar al snel wende het. En wat was het fijn, gewoon gezellig met mijn gezin mee eten en toch afvallen!! Ik deel vandaag een van mijn favoriete pasta gerechten met jullie.

Lekker snel, en vol van smaak. Een echt zomers gerechtje ook! Het heeft me een aantal jaar gekost om het lekker smeuïg te krijgen maar om het niet vetter te maken dan het al is. Maar op dit moment ben ik er helemaal tevreden over!

Benodigdheden  

(Dit recept is op basis van 2 personen)

  • 75 gram ongekookte spaghetti per persoon.
  • 2 eetlepels groene pesto
  • Doosje Cherry tomaatjes
  • Blikje doperwtjes
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • Handje pijnboompitjes
  • Twee teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • Zwarte peper

 

Bereidingswijze 

Zet een pan water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzing van de verpakking beetgaar.

Net voor dat je de spaghetti afgiet haal je nog een half koffie kopje kookvocht uit de pan. Dit gebruik je later voor de saus.

Tijdens het koken van de pasta heb je tijd om de spekjes in de pan te bakken samen met een grof gesneden rood uitje en 2 grofgesneden teentjes knoflook. Als dit lekker gebakken is zet je het vuur laag en voeg je de doperwtjes toe, deze laat je 5 minuten mee garen op een laag pitje

Wanneer de spaghetti gaar is gooi je deze in een kom, je gooit er 2 eetlepels pesto bij en roert dit samen met het kookvocht wat je eerder hebt opgevangen door de spaghetti heen.

Neem vervolgens een grote schaal en leg de nu groene spaghetti daar in het midden op. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Strooi met een lepel de spekjes, ui doperwetjes en knoflook over de spaghetti, halveer de Cherry tomaatjes en leg deze ook verdeeld over de schaal.

Als laatste strooi je er nog royaal zwarte versgemalen peper over heen en een handje pijnboompitjes.  En tada! Weer een lekkere gezonde maaltijd gereed!

(Tip: ook lekker met champignons in plaats van erwtjes)

 

Pasta Pesto

 

Eetsmakelijk!

Groetjes Shirin Molijn  

Ps. Neem ook eens een kijkje op mijn eigen facebook site voor meer Afslank Inspiratie.

https://www.facebook.com/AfslankBuddy/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief