DE foodblog van Nederland

Een nieuwe keuken uitzoeken

Ben jij ook zo’n kookfanaat? Een veel voorkomende wens van elke keukenprins of prinses is het hebben van een mooie keuken, om hierin alle overheerlijke creaties te kunnen bereiden. Om tot deze heerlijke gerechten te komen zijn meerdere factoren van belang, onder andere kwalitatief goede producten om mee te koken, goed keukengerei, maar natuurlijk ook een praktische (en het liefst ook een mooie) keuken. Dat maakt het koken een stuk aangenamer en makkelijker!

keukenblad graniet

 

Wat is jouw droomkeuken?

Keukens zijn tegenwoordig in zo veel verschillende modellen, materialen en samenstellingen verkrijgbaar, de keuze is echt onbeperkt.  Wat is jouw droomkeuken? Dat is de vraag die wij ons zelf momenteel stellen. We zijn toe aan een nieuwe keuken maar hoe gaan we ooit een keuze maken?
Allereerst maar eens een stijl uitkiezen. Persoonlijk vind ik donkere kleuren en een strak design erg mooi, het liefste met een kookeiland! Niet te landelijk, maar meer industrieel en tevens een tikkeltje modern. Alleen een keuze maken voor het keukenblad is al een hele opgave. Omdat ik de industriële look prefereer kwam ik al snel uit bij de betonnen keukenbladen, echter vond ik dit wellicht toch iets te industrieel. Het mag ook wel wat luxe hebben, toen kwam ik terecht bij granieten tafelblad. Deze zijn echt super. Robuust, chique en modern: precies wat ik zoek! En ook nog eens verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is een natuurproduct wat keihard en krasbestendig is. Volgens de specificaties ook stootvast, snijvast en hittebestendig. Dat klinkt goed, dit keukenblad zal jaren meegaan!

Nadat de stijl bepaald is ga je kijken naar de opstelling, zo is mij verteld. De verkopende partij zal vaak een tekening maken in samenwerking met de klant, om zo te kijken welke opstelling praktisch is en wat de wensen van de klant zijn. Als dit alles bepaald is ga je kijken naar accessoires en keukenapparatuur zoals een oven, afzuigkap en kookplaat. In deze fase zijn wij nog niet beland, dus hierover kan ik nog niet veel vertellen. Tegenwoordig gaat bijna iedereen over op inductie, zelf ben ik er geen fan van, dus dit is nog een twijfel gevalletje. Stof om over na te denken!

Graniet keukenblad

En als je dan uiteindelijk je droomkeuken hebt aangeschaft dan is het tijd om hem in te gaan richten, enige tijd geleden heb ik een leuk artikel geschreven over producten die je eigenlijk altijd wel in huis moet hebben! Je vind het hier. Wil je wat meer informatie over het product graniet? Dan raadt ik je aan om dit artikel eens goed door te nemen, het is een prachtig natuurlijk materiaal: https://nl.wikipedia.org/wiki/Graniet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief