DE foodblog van Nederland

Babi Ketjap

Babi Ketjap

 

In veel Nederlandse gezinnen wordt bij het bereiden van gerechten zoals Babi Ketjap gebruik gemaakt van Conimex pakjes. Andere mensen zullen het gerecht misschien alleen kennen van een Chinees restaurant of een Indonesische catering. Ondanks dat bij vele Indonesische gerechten het bereiden nogal ingewikkeld is omdat er ingewikkelde boemboes voor moeten worden gemaakt, is babi ketjap een vrij eenvoudig gerecht waar dus geen pakje of zakje voor gebruikt hoeft te worden.

Ketjap

 

Een van de hoofdbestandsdelen van babi ketjap is natuurlijk ketjap. Gebruik hiervoor het beste een lekkere ketjap zoals Kaki Tiga, Bango of ABC. Indien je echt niet anders hebt, dan kun je natuurlijk ook Conimex ketjap gebruiken.

Benodigdheden:

 

600 gram varkensvlees

120 ml ketjap manis

4 teentjes fijngehakte knoflook

1 fijngesnipperde ui

2 el fijngehakte gember (of 2 el gembersiroop)

30 gram gula djawa (of bruine basterdsuiker

1-2 el citroensap

 

Bereidingswijze

 

Snijd eerst het vlees in blokjes, bestooi deze met wat zout en bak het in wat olie lekker bruin.

Voor het fijnmalen van de uien, knoflook en gember heb je een vijzel nodig, op deze manier kun je een mooie gladde boemboe maken. Indien je geen vijzel tot je beschikking hebt, kun je de ingrediënten ook fijngesneden aan het geheel toevoegen. Voeg eerst de boemboe toe aan het vlees, laat het even meebakken en voeg vervolgens de ketjap en de gula djawa toe. Met het toevoegen van citroensap kun je het best tot het laatste wachten.

 

Verschillende soorten varkensvlees

 

Voor het maken van babi ketjap kunnen verschillende soorten varkensvlees worden gebruikt. Wil je varkenslappen, speklappen, hamlappen of zelfs varkenshaas gebruiken, dan is dat allemaal mogelijk. Je moet er hierbij wel op letten dat de sudder tijd bij het ene vlees langer is dan bij het andere. Wanneer het vlees lang moet opstaan, kun je het beste een klein beetje water aan het geheel toevoegen.

 

Serveren maar!

 

Babi ketjap wordt over het algemeen met witte rijst en een groentegerecht zoals sperzieboontjes geserveerd. Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief