DE foodblog van Nederland

Aardappels, kip en 3 groenten – maaltijd om in te vriezen

complete maaltijd Als je weinig tijd hebt om ’s avonds te koken is het niet altijd makkelijk om een gezonde en complete maaltijd op tafel te zetten. Daarom is het handig wanneer er al iets klaar staat in de koelkast dat je alleen nog maar op hoeft te warmen!Dit recept is voor een grote hoeveelheid, waarvan je een deel in de koelkast kunt bewaren voor de volgende dag bijvoorbeeld en de rest in de vriezer. Bedenkt van te voren hoeveel je nodig hebt voor je volgende maaltijd, eet je bijvoorbeeld alleen of met meerdere mensen? Zet een bakje in de koelkast met hierin alle ingrediënten door elkaar wanneer ze gaar zijn.

Zodra je honger krijgt hoef je alleen maar de inhoud van het bakje in je hapjes pan op te warmen, en binnen een paar minuten heb je vlees, groenten en aardappels op je bord!

Eet je alleen of weet je dat je volgende week bijvoorbeeld pas vaak laat thuis komt? Vries dan individuele porties in. Haal in de ochtend een portie uit de vriezer en laat dit ontdooien in de koelkast, binnen een paar minuten heb je het in de pan opgewarmd. Vergeten je maaltijd te laten ontdooien? Leg het dan bevroren in de hapjes pan en binnen een minuut of 10 is alles weer lekker warm.

Ingrediënten (voor ongeveer 5 à 8 porties van deze complete maaltijd) :

  • 1 kg kipfilet
  • 1 kg aardappels
  • 250 g courgette
  • 250 g prei
  • 200 g sperziebonen
  • Aardappel kruiden mix OF andere kruiden naar smaak
  • Kip kruiden mix OF andere kruiden naar smaak

 

Aardappels, groenten en kip

Aardappels, groenten en kip

Bereiding :

1 – Begin met het snijden van de aardappels. Als ze een dunne schil hebben kun je deze goed schoonmaken en laten zitten. Snijd blokjes van zo’n 1,5 à 2 cm, ze hoeven niet allemaal gelijk te zijn.

2 – Verwarm een beetje boter of olie in je hapjes pan en voeg de stukjes aardappel toe met de kruiden die je lekker vindt.

3 – Doe de deksel op de pan en laat dit sudderen tot de aardappels gaar zijn. Let er op dat ze wel stevig moeten blijven en niet uit elkaar moeten vallen. De bereidingstijd is afhankelijk van de maat van je blokjes.

4 – Terwijl je aardappels garen begin je met het snijden van de groenten. De courgette (met of zonder schil) snijdt je in blokjes van ongeveer een centimeter. De prij snijdt je eerst in de lengte door tweeën of vieren (afhankelijk van de dikte), en hierna snijdt je een plakje om de centimeter ongeveer. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd deze in reepjes van een centimeter.

5 – Wanneer de aardappels gaar zijn bewaar je deze in een grote schaal en was je je hapjes pan  even met de hand om. Nu kun je de groenten toevoegen aan de pan met wat boter of olie en met de deksel erop laten garen. De courgette zal wat eerder klaar zijn dan de rest, en dus wat slapper worden. Wil je dit voorkomen, voeg dan eerst de sperziebonen en prei aan de pan toe, en pas 5 minuten later de courgette.

6 – Snijd ondertussen je kipfilet in blokjes van zo’n 3 cm. Meng deze met je favoriete kip kruiden.

7 – Wanneer de groenten klaar is laat je deze ook afkoelen in een schaal en bak je de kip gaar nadat je de pan even hebt afgewassen.

Je gezonde en complete maaltijd is nu klaar. Het enige dat je nog hoeft te doen is porties in de koelkast of in de vriezer bewaren om later op te warmen.

 

Complete maaltijd

Complete maaltijd

 

One Response to Aardappels, kip en 3 groenten – maaltijd om in te vriezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief