DE foodblog van Nederland

5 Tips voor de gezelligste & mooiste eetkamer

Er zijn vele aspecten die de sfeer in huis bepalen. Een groot onderdeel hiervan is natuurlijk de eethoek of kamer. Hier wordt immers de dag besproken, geborreld, gegeten en ga zo maar door. Wij geven je graag 5 simpele tips om het maximale uit jou eethoek of kamer te halen!

1 Meubilair

Allereerst is de keuze qua meubilair reuze. Je kan het zo gek nog niet bedenken en iemand heeft wel precies die tafel te koop die jij wilt hebben. Maak hier dan nooit overhaaste keuzes in, maar laat het eerst goed op je inwerken wat nou precies bij jou past. (En bij de ruimte natuurlijk!) Zorg voor comfortabele stoelen waar je ook prima langere avonden op kan zitten zonder problemen. Wie weet komen net die vrienden die je al zo lang niet gezien hebt op de borrel!

2 Kleuren

Het eerste wat mensen tegenwoordig doen qua kleuren is alles wit verven. Dit geeft een ruimtelijke uitstraling, maar is zonder de juiste accessoires natuurlijk niet gezellig. Overweeg daarom eens om bijvoorbeeld een muur of een stuk hiervan in een pastelkleur te verven. Juist die kleuren die een beetje natuurlijk lijken passen perfect bij de gerechten die jij met zoveel liefde en zorg op tafel zet.

3 Verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste onderdelen van een keuken. Zonder het juist licht wordt het natuurlijk een kille bedoeling. Wij raden je aan om een warm witte lichtkleur te gebruiken in combinatie met dimbare led lampen. Gezellig tafelen behoeft een hele andere lichtsterkte als je familie inmaken met een potje monopolie natuurlijk! Dus dan is het maar goed dat jij het licht in sterkte kan regelen. Een leuk idee is om zelf je lamp te maken van strijkijzersnoer.

4 Ruimtelijke indeling

De maat van het meubilair tegenover de ruimte is ook erg belangrijk. Zorg altijd voor genoeg loop ruimte. Een grote eettafel voor 10 personen lijkt natuurlijk super, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Wanneer deze iets beperkter is, maar er wel genoeg zitplaatsen nodig zijn overweeg dan ook een ronde of ovale eettafel. Kijk ook eens op thatsled.nl voor mooie verlichting.

5 De mensen

Het aller belangrijkste is voor het laatst bewaard. De mensen waarmee de eetkamer of eethoek gedeeld wordt! “Vrienden zijn de familie die je zelf kiest!” Wees daarom niet bang om juist een keer die mensen die je al lang niet gesproken hebt een keer uit te nodigen aan de eettafel!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief