DE foodblog van Nederland

#4 Vorderingen opbouw buitenkeuken

Wederom enkele weken verder, en het begint steeds meer vorm te krijgen. Wat is er allemaal gedaan? Heel veel! Zowel zichtbare dingen, als werkzaamheden die toch echt nodig zijn maar niet zichtbaar.


Om te beginnen zijn alle lichte balken gebeitst, dit geeft een hele mooie warme kleur en de sfeer die wij graag willen creëren. Dit is natuurlijk een hele grote en zichtbare verandering! Daarnaast is ook het terras aangepakt. Het kleine terras wat er lag is eruit gehaald, deel uitgegraven, wit zand erop en een compleet nieuw terras erin gelegd. Mooie grote 60 x 60 cm tegels, ze zijn grijs met andere tinten erop, o.a. bruin. Dit geeft een leuk effect met het frame van balken en de buitenkant van de buitenkeuken (warm bruin/cognac en antraciet). Het terras is iets schuin aflopend gelegd en in het midden zit een mooie RVS goot zodat het water hierin af kan lopen. Uiteraard ook weer aangesloten op het riool. Dit was ook nog een hele klus, ondanks dat het niet zichtbaar is, maar wel noodzakelijk. De palen van de buitenkeuken hebben we met betonpoeren in de grond gezet, hierom heen hebben we witte kiezels gedaan met cortenstaal randjes. Past ook leuk bij de items die straks in de buitenkeuken komen, zoals de Whitefire en de houtopslag.


Ook het stroom is aangelegd. In de buitenkeuken hebben we aardig wat stopcontacten en lichtpunten nodig. Er komt een heatstrip (terrasverwarmer), veel lichten en ook een afzuigkap voor de Yakiniku!

Het dakoverstek is dicht gemaakt en de gaten voor de spotjes zijn gemaakt, alles is geverfd. De volgende stappen zijn nu de spotjes installeren en de binnenbekleding van de wanden aanbrengen. Hier is al een begin mee gemaakt. Ook deze steigerplanken worden weer gebeitst. We zijn alvast begonnen met de inrichting, bijvoorbeeld de gave bartafel met boomstam blad, op een onderstel van zwart gecoate metalen X poten. Daarbij hebben we 6 mooie hoge barstoelen gekocht, donkerbruin en comfortabel om in te zitten. Het gaat de goede kant op!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief