DE foodblog van Nederland

Zelf appels drogen

Appels kun je jammer genoeg niet het hele jaar door eten, tenzij je ze van de andere kant van de wereld laat komen. Maar wanneer je graag (biologische) appels eet, of appels in je eigen tuin hebt groeien wil je deze lekkere en vooral gezonde vrucht natuurlijk ook in de winter hebben. Leer nu om zelf appels te drogen!

Door het drogen worden de plakjes appel een lekkere en makkelijk mee te nemen snack. Handig voor een ingepakte lunch (van de kinderen) bijvoorbeeld. Strooi er eventueel wat kaneel over en klaar is je super gezond tussendoortje!

Wat heb je nodig?

  • Appels, het liefst uit eigen tuin of biologisch
  • Appelboor
  • Mes
  • Voedseldroger of rooster
  • Eventueel kaneel
Gedroogde appels

Gedroogde appels

Hoe ga je te werk om zelf appels te drogen?

Snijd na het verwijderen van het klokhuis de appels in plakjes van 5mm, je kunt de schil eraan laten.

Leg de plakjes appel voor ongeveer 8 uur in een voedseldroger op 57 graden. De tijd is afhankelijk van de vochtigheid van de appels. Je kunt eventueel wat kaneel over de plakjes strooien tijdens het drogen.

Indien je geen voedseldroger hebt kun je de plakjes ook op een rooster leggen en deze in de zon zetten. Draai de plakjes regelmatig om. In de winter drogen de plakjes erg snel wanneer je ze op een rooster op de houtkachel legt.

Bewaar de gedroogde appels in een goed afgesloten pot of bakje.

Gedroogde appel

Gedroogde appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief