DE foodblog van Nederland

Eieren / omelet uit de oven

Een omelet bakken is erg simpel maar wanneer je voor meerdere mensen wil koken heb je niet genoeg aan één of twee pannen. Dat probleem kun je simpel oplossen met dit recept voor eieren / omelet uit de oven! Je kunt je hele oven vol zetten met bakvormpjes gevuld met dit recept waardoor je binnen te kortste keren voor iedereen een soort omelet hebt.

Eet je graag ei voor het ontbijt of als tussendoortje, maar heb je geen tijd of zin om ingrediënten bij elkaar te pakken en te wachten tot je eten klaar is? Maak dit recept de dag van te voren klaar en bewaar het in een bakje in de koelkast. Deze eieren uit de oven zijn ook erg lekker wanneer ze koud zijn.

Ook is het makkelijk dit recept aan te passen voor mensen met allergieën of bepaalde voedselwensen. Je kunt verschillende samenstellingen in verschillende bakjes bereiden, zodat toch alles tegelijk klaar is.

Ingrediënten (voor 6 donut vormpjes):

  • 4 eieren
  • Ong. 30 gram geraspte kaas
  • Ong. 20 gram ui
  • Tuinkruiden
  • Scheutje melk
  • Zout en peper

Bereiding:

1 – Verwarm je oven voor op 180 graden.

2 – Snijd de ui in kleine reepjes / stukjes.

3 – Meng de eieren, kaas, ui, tuinkruiden en melk goed door elkaar. Voeg wat zout en peper toe.

4 – Verdeel je eieren nu over de bakvormpjes. Hier heb ik gebruik gemaakt van donut vormpjes maar ieder andere, niet al te diepe (siliconen) vorm is goed.

Voor het bakken

Voor het bakken

5 – Zet voor ongeveer 10 min in de oven. Let op, de baktijd is erg afhankelijk van de hoeveelheid ei die in elk vormpje past. Je ei is gaar zodra het eruit ziet als op onderstaande foto.

Ei uit de oven wanneer gaar

Ei uit de oven wanneer gaar

Dit is een recept dat erg makkelijk aan te passen is. Je kunt kruiden, kaas, ham en andere dingen toevoegen, alles wat je lekker vind bij ei. Ook groenten als paprika en broccoli zullen goed smaken.

Tip: Gebruik de restjes groenten en/of vlees van de vorige avond, zo hoef je deze niet weg te gooien indien het niet genoeg is voor een nieuwe maaltijd.

Omelet uit de oven

One Response to Eieren / omelet uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief