DE foodblog van Nederland

Pistoletjes met luxe tonijnsalade en ei

Pistoletjes met luxe tonijnsalade en ei Een broodje voor de lunch hoeft niet simpel en saai te zijn. Met dit recept maak je binnen enkele minuten heerlijke pistoletjes met luxe tonijnsalade en ei. Een voedzaam en erg lekker broodje. Zo heb je weer uren lang energie!

Ingrediënten voor 2 pistoletjes met luxe tonijnsalade en ei:

  • 2 pistoletjes
  • 1 blikje tonijn
  • 1 sjalot (fijngesneden)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Verse bieslook (fijngesneden)
  • Mespuntje cayennepeper
  • Zout
  • Peper
  • 1 kleine augurk (fijngesneden)
  • 2 hardgekookte eieren (in plakjes)

Bereiding:

  1. Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, kruiden, verse bieslook, sjalot en augurk door elkaar.
  2. Giet het vocht uit het blikje tonijn, en maak deze een beetje los met een vork in een kom.
  3. Voeg het sausje van stap 1 toe en meng goed door elkaar. Je kunt beginnen met bijvoorbeeld de helft van het sausje, en langzaamaan meer toevoegen. Zo kun je bepalen welke textuur je wilt.
  4. Nu hoef je alleen nog maar de tonijnsalade op je pistoletje te smeren, en hier de plakjes hardgekookt ei op te leggen.

Smullen maar! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief