DE foodblog van Nederland

Maïs op de barbecue

Maïs op de barbecue Iets wat niet kan ontbreken tijdens een barbecue is maïs! Met dit simpele recept maak je heerlijke maïskolven op de barbecue.

Deze maïs van de barbecue smaakt goed met vis of vlees, of als voorgerecht met een lekkere frisse salade.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 maïskolven
  • 2 à 3 eetlepels peterselie
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • Snufje zout
  • 100 gram boter

Variatie: Gebruik kruidenboter in plaats van boter, peterselie, chilipoeder en zout.

 

Bereiding:

1 – Spoel de maïskolven af onder koud water, verwijder eventuele bladeren en dep de maïs droog.

2 – In een klein pannetje of in de magnetron laat je de boter samen met de peterselie, het chilipoeder en een beetje zout smelten.

3 – Leg de kolven op stukken aluminium folie (groot genoeg om ze er zo’n 2x in te kunnen rollen, er moet ook genoeg over zijn om de uiteinden op te rollen). Giet nu de gesmolten (kruiden)boter over iedere kolf.

4 – Wikkel het aluminium folie twee keer om de kolven en draai de uiteinden dicht (zoals een snoeppapiertje) zodat de boter er niet uit kan lopen.

5 – Leg de maïs nu voor zo’n 15 à 20 minuten op de barbecue en draai ze regelmatig om zodat alle kanten gaar worden.

Let bij het serveren op dat de aluminium folie erg warm is. 

Maïs op de barbecue

Maïs op de barbecue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief