DE foodblog van Nederland

Kip parmezaan met pasta pesto

Een makkelijk en overheerlijk gerecht vol met authentieke smaken: kip parmezaan met pasta pesto. De tomatensaus met onder andere basilicum en knoflook combineert zeer goed met de kip en parmezaanse kaas. Lees hieronder het recept!

 

Ingredienten voor 4 personen:
4 kipfilets
5 el olijfolie
6 tenen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
2 tl suiker
2 tl zout
1 bol mozzarella
75 gr parmezaan
4 el verse basilicum
peper


Bereiding:
1. Kipfilet even kruiden met zout en peper.  Hierna goudbruin bakken.
2. Ondertussen de tomatensaus maken. Dit doe je door allereerst even de knoflook aan te fruiten. Daarna doe je de blikjes tomatenblokjes erbij. Voeg zout peper en suiker toe en daarna de gescheurde basilicumblaadjes. Roer dit goed door en laat het even inkoken.
3. Leg de kipfilets in de ovenschaal en giet de saus eroverheen.
4. Neem een bol mozarella en snijdt deze in plakjes.Verdeel ze over de kip met saus in de ovenschaal. Daarna de geraspte (of blokken) parmezaan eroverheen.
4. Ca. 20 minuten in de oven op 200 graden tot kaas lekker gesmolten en beetje bruin is.

Erbij serveren:
Dit kun je maken tijdens dat de kip parmezaan in de oven zit. 

Pasta Pesto
1. Verse spaghetti of een andere pasta koken
2. Potje pasta pesto saus van bertolli (of gewone groene pesto) er door roeren zodra de pasta gaar is
3. Pijnboompitjes roosteren en eroverheen.

Voila! Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief