DE foodblog van Nederland

Abrikoos – appel moes

abrikoos en appelmoes Deze abrikoos – appel moes is erg makkelijk zelf te maken. Aangezien dit recept geen toegevoegde suikers en conserveer middelen bevat is het perfect voor jonge kinderen of wanneer je gezonder wil gaan eten.Dit is een lekker gezond toetje of tussendoortje dat je gelijk uit een bakje kunt eten maar ook bijvoorbeeld door de yoghurt kunt doen voor een snel en fruitig ontbijt.

Om het nog gezonder te maken kun je het beste biologisch fruit gebruiken om pesticiden etc te vermijden. Dit is vooral aan te raden wanneer je de abrikoos – appel moes aan je kindje geeft.

Ingrediënten voor ongeveer 500 gram:

  • 4 abrikozen
  • 3 appels
  • Een beetje vanille extract

Bereiding:

1 – Was de abrikozen, verwijder de pit en snijd ze in stukjes. De appels schil je, hierna verwijder je het klokhuis en snijd je de appels in stukjes.

2 – In een steelpan laat je de stukjes fruit met een glas water voor zo’n 7 minuten koken met een deksel erop.

3 – Giet de vruchten af maar bewaar een beetje water uit de pan.

4 – Mix alles in de blender, voeg een beetje overgebleven water toe indien je de puree te dik vindt.

Je kunt de abrikoos – appel moes een paar dagen in een goed afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Aangezien er geen conserveer middelen in zitten kun je dit het beste binnen 3 dagen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief