DE foodblog van Nederland

Smoothie met banaan en pindakaas

Smoothie met banaan en pindakaas Met deze gezonde smoothie met banaan en pindakaas kun jij er weer tegen aan! Deze smoothie zit vol lekkere gezonde energie en is binnen een paar minuten klaar.Maak het nog lekkerder en gezonder door zelfgemaakte pindakaas te gebruiken. Hoe je die maakt lees je hier.

Wanneer je magere melk gebruikt heb je minder onverzadigd vet in je smoothie die toch erg smaakvol blijft dankzij de banaan en de pindakaas.

Ingrediënten voor ongeveer 1 liter:

  • 4 à 5 rijpe bananen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • Melk
  • Eventueel proteïne poeder

Bereiding:

1 – Doe de bananen, de pindakaas en het proteïne poeder in een blender. Wanneer je de pindakaas boven op de bananen legt blijft deze hierna niet aan de wand van de blender plakken.

2 – Vul aan met melk tot je op de 1 liter zit indien je dit af kunt lezen op je blender. Voeg anders ongeveer 0,5 liter toe, je kunt natuurlijk later nog extra melk toevoegen.

3 – Mix alles door elkaar en kijk of je de smoothie vloeibaar of dik genoeg vind. Je kunt wat melk toevoegen om het vloeibaarder te maken of wat banaan om een dikkere smoothie te krijgen.

Je kunt de smoothie met banaan en pindakaas in een afgesloten kan voor 2 dagen in de koelkast bewaren.

Heb je geen blender? Gebruik dan een diepe maatbeker en een staafmixer. Je kunt in dit geval beter een kleinere hoeveelheid maken.

Heb je deze peanut butter cups al eens geprobeerd? Een super simpele en lekkere snack met maar 2 à 3 ingrediënten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief