DE foodblog van Nederland

Zoete appelblondies

Auteur: www.foodinista.nl

Toevallig op het kook en bak verlanglijstje staan al sinds ik terug ben uit Amerika zelfgebakken brownies of blondies. Daarbij ben ik ook ondertussen bijna 5 maanden zwanger en best dol zoetigheid. Gelukkig inspireerde mijn vriend mij om de brownies nog een beetje gezond te bakken en er zoete appelblondies van te maken. Aangezien hij toevallig thuis kwam na het boodschappen doen bij de boer en 2 kilo appels meebracht. Ruim genoeg voor deze brownies, zelfs genoeg om nog veel meer recepten mee te maken, maar dat volgt later. In ieder geval heerlijk bakken en koken met zoete appels.

Wat heb je nodig voor de zoete appelblondies

1,5 appel in kleine stukjes gesneden
1 limoen
bakspray of olie om mee in te vetten
135 gram zachte boter (zet deze gelijk buiten de koeling)
145 gram rietsuiker (iets puurder en gezonder dan de normale suiker)
2 eieren
1 tl vanillearoma
225 gram bloem
1 tl bakpoeder
bakblik, bij voorkeur: 36×13 cm.
Staafmixer of keukenmachine

 

Zoete appelblondies

Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Het maken van de blondies duurt ongeveer 20 minuten, dus ga er vanuit dat in deze tijd je oven goed is voorverwarmd.
Spray het cakeblik in, zodat het vet genoeg is, misschien lekt je cakeblik een beetje of ben je toch bang de zoete appelbrownies er niet uit te krijgen, gebruik dan bakpapier.
Meng de boter en de rietsuiker in de keukenmachine of met de staafmixer in een zachte massa, waarbij de suiker echt gemengd is met de boter. Hoe zachter de boter hoe sneller je klaar bent.
Meng de vanille aroma en de eieren bij het botermengsel en klop deze nog luchtig door.
Het bakpoeder en de bloem mogen bij het mengsel. Let op: In de keukenmachine laat deze dan op een laag tempo door mixen. Werk je met de staafmixer meng het dan door met een spatel. Je krijgt op beiden manieren snel een luchtig en plakkerig deeg.
De mengschaal mag uit de keukenmachine.
De fijngesneden appel met het sap van de limoen en meng dit door het mengsel luchtig met een spatel.
Het beslag mag in het cakeblik, het beslag is heel kleverig als het goed is, dus dat wordt goed verdelen. Smeer het beslag glad aan de bovenkant met bijvoorbeeld een zachte spatel.
Nog 40 minuten in de oven en de zoete appelblondies zijn klaar om weggesnoept te worden.

Variëren met de blondies
Ook lekker een theelepel kaneelpoeder toevoegen aan het beslag. Heerlijk voor de herfst.
Top ze af met witte chocolade. Au bain-marie smelten, 2 eetlepels boter tijdens het smelten toevoegen en de blondies vervolgens grof besprenkelen met de witte chocolade.

Serveren
Geef ze bij een heerlijke high tea of snoep er gewoon lekker zelf van. De blondies zijn ook genieten met een bolletje ijs als dessert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief