DE foodblog van Nederland

Zelf pindakaas maken

zelf pindakaas maken Zelf pindakaas maken lijkt misschien ingewikkeld maar dat is het absoluut niet; je hebt alleen pinda’s en een blender nodig!

Je zou denken dat je misschien olie of iets dergelijks toe moet voegen om een smeuïg resultaat te krijgen maar dat is niet zo. De olie uit de pinda’s komt vanzelf vrij en je hoeft dus niets toe te voegen.

Het proces is erg simpel maar duurt best lang, neem er dus de tijd voor.

Ingrediënten:

  • Gezouten pinda’s
  • Eventueel wat suiker of zoetstof

 

Bereiding:

Leeg de zak gezouten pinda’s in je blender en maal deze in een paar seconden fijn. Zodra alles tegen de wanden van de blender zit zet je deze uit zodat je de stukjes pinda weer naar beneden kunt duwen. Indien je suiker of zoetstof gebruikt kun je dat nu toevoegen.

Zelf pindakaas maken

Zelf pindakaas maken

Herhaal dit proces tot de pinda’s helemaal fijn zijn. Na een tijdje zul je zien dat er klonten ontstaan, dit betekend dat de olie vrij komt.

Let erop dat er ook stukjes pinda onder de mesjes kunnen komen, deze zullen dus niet verder gemengd worden tenzij je ze met een lepel omhoog haalt.

Het begint al ergens op te lijken; pindakaas

Het begint al ergens op te lijken; pindakaas

Je zult merken dat je na een tijdje de blender elke keer wat langer aan kunt zetten. Je pinda’s zijn nu pindakaas geworden en vliegen dus niet meer alle kanten op.

Blijf mixen tot je pindakaas is zoals jij hem het liefst hebt, glad of met stukjes.

Homemade pindakaas

Homemade pindakaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief