DE foodblog van Nederland

Zalm met zoete paprika en geitenkaas uit de oven

Deze zalm met zoete paprika en geitenkaas uit de oven is erg gezond maar natuurlijk ook lekker! Door het gebruik van Japanse kruiden ontstaat er een unieke smaak die perfect bij de zoetigheid van de geitenkaas met honing past. Ook krijg je veel verschillende vitaminen, mineralen en gezonde vetten binnen dankzij de gezonde ingrediënten.

Gasten zullen smullen van dit lekkere kleurrijke gerecht, dat toch snel en makkelijk te bereiden is. Je hoeft dus geen uren in de keuken te staan om een smakelijke verassing op tafel te zetten.

Met zalm neem je het beste een witte wijn, bijvoorbeeld een Montagny uit de Bourgogne of een zoete Coteaux de l’Aubance.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 zalm filets
  • 8 zoete paprika’s
  • Geitenkaas (Cabécou)
  • Japanse kruiden
  • Honing
  • Bakboter en olie
Zalm met zoete paprika en geitenkaas uit de oven

Zalm met zoete paprika en geitenkaas uit de oven

 

Bereiding:

1 – Verwarm de oven voor op 180 graden.

2 – Snijd de zoete paprika door midden (zoals op de foto) en verwijder de zaadjes.

3 – Leg de paprika op een plaat met bakpapier en zet deze voor 15 minuten in de oven.

4 – Ondertussen verwarm je wat olie en bakboter in een pan en strooi je wat Japanse kruiden over de zalm filets.

5 – Na 15 minuten haal je de zoete paprika uit de oven en leg je hier wat geitenkaas in. Je kunt nu ook de zalm in de pan doen, deze moet ongeveer 3 à 4 minuten bakken aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de filet.

6 – Leg de zoete paprika met geitenkaas terug in de oven voor zo’n 4 minuten. Let erop dat de paprika niet verkleurd en dat de geitenkaas smelt.

7 – Nu kun je de zalm en zoete paprika met geitenkaas opdienen, met een paar druppels honing maak je het helemaal compleet.

Probeer deze lekkere kaas crackers en geitenkaas lollies eens als voorafje. Ook deze zijn erg makkelijk te bereiden. Als nagerecht kun je voor deze originele stroopwafel cake gaan, een echte aanrader!

Eet smakelijk! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief