DE foodblog van Nederland

Vlees met groentemix en Oosterse pepersaus

Auteur: www.heerlijkdineren.nl

De oosterse keuken is écht gezond en bijzonder licht verteerbaar. Bij Oosters eten is ook veel ruimte voor experimenteren. Dat is zeker ook zo met dit vleesgerecht met groentemix. Hou je van pittig? Dan past deze Oosterse pepersaus er perfect bij.

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

vier mignonnettes of varkenslapjes
250 gram sperziebonen
250 gram sojascheuten
één blikje bamboescheuten
250 gram wortelreepjes
één sjalot
twee eetlepels olijfolie
twee eetlepels sojasaus peper en zout.

Vlees met groentemix en Oosterse pepersaus

Bereidingswijze:blancheer de sperziebonen gedurende een drietal minuten in licht gezouten water. Dompel ze daarna eventjes onderin koud water en laat uitlekken. Spoel grondig de sojascheuten, en laat op hun beurt de bamboescheuten uitlekken. Pel de sjalot en snipper deze fijn. Snij tenslotte de mignonnettes of varkenslapjes in fijne reepjes.
Roerbak ze gedurende drie minuten en hete olijfolie, breng op smaak met peper en zout, en roerbak het vlees gedurende zo’n twee minuten. Voeg er de bamboescheuten aan toe en roerbak nogmaals gedurende maximum één minuut. Geef er een extra oosters tintje aan met de sojasaus en laat alles gedurende een vijftal minuten extra doorkoken op een zacht vuurtje.

Oosterse pepersaus:

Ingrediënten: het wit van vier preien, één ui, één eetlepel harissa,drie eetlepels donkere sojasaus, drie eetlepels heldere sojasaus, één liter kippenbouillon, één eetlepel rijstazijn, twee deciliter water, één eetlepel suiker, en één eetlepel Oosterse en bij voorkeur szechuan peper en zout.

Bereiding: Doe een beetje water samen met de sojasaus, twee eetlepels rijstwijn (volgens je persoonlijke smaak), de Oosterse szechuan peper, de harissa, de suiker en een snuifje zout aan de kook. Laat eventjes doorkoken. Breng de bouillon aan de kook. Doe de prei en de ui in een zeef en pocheer gedurende een tweetal minuten in de hete bouillon. Haal ze uit de bouillon en laat ze uitlekken.

Geniet van je vlees met groentemix en oosterse pepersaus!

One Response to Vlees met groentemix en Oosterse pepersaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief