DE foodblog van Nederland

Sfeerverlichting

Dag winterslaap!

Het voorjaar breekt aan,de dagen worden langer, de temperaturen worden warmer; kortom de zomer staat weer bijna voor de deur! Het terras kan worden geboend, tuinmeubilair krijgt weer een plekje, eenjarige plantjes worden gepoot en de barbecue kan weer van stal worden gehaald. Heerlijk!

Natuurlijk willen we na de donkere, natte dagen zoveel mogelijk lentestralen opvangen en de geuren van frisse zomergerechten opsnuiven. In gedachte wanen we ons al de tapas met vers stokbrood in de mond. Mmmmmm! Zodra het maar even kan genieten we volop en brengen we een simpele toost uit met een heerlijke Hugo of een zoete Rosé.

 

Binnen wordt buiten

In het trendbeeld van heden zien we de nadruk steeds meer gelegd worden op de verschuiving van het binnen woongenot naar buiten. Op allerlei manieren worden trends aangeboden om het woongenot buiten zoveel mogelijk te optimaliseren zodat we zo lang mogelijk kunnen genieten van alle voordelen van het buiten zijn. Ook op culinair gebied zien we dat er veel mogelijk is om zolang mogelijk gezellig buiten te eten met zijn allen. Barbecueën wordt steeds luxer en andere kookvormen buiten doen steeds meer hun intrede. Wokken, grillen of gourmetten zijn kookvormen die steeds vaker plaatsvinden in de buitenlucht. Van vlees tot vis, van zoet tot hartig, de mogelijkheden zijn enorm!

 

Mediterraanse sferen in eigen tuin

Na de heerlijk genoten maaltijd zakt het zonnetje langzaam richting de horizon. We tafelen wat na met een heerlijke cocktail en worden ons bewust van de invallende avond. Kaarsjes en de vuurkorf worden ontstoken. Deze geven een indirecte sfeerverlichting. Om accenten in de tuin aan te lichten wordt tuinverlichting gebruikt. De contouren van de tuin geven diepte en zacht zicht in de duisternis.

 

De consument is van binnenverlichting echter vaak veel bewuster en loopt buiten pas tegen de lamp als de schemer zijn intrede doet. Een prachtig voorbeeld is deze koperen hanglamp. Het voorjaar is dus de beste tijd om buitenverlichting te plaatsen. Er zijn voor buitenlampen tal van mogelijkheden. Wandlampen, lantaarns en schemersensoren zijn het meest voorkomend. Ze zijn vaak wat trendgevoelig en sommige modellen gebruiken ongemerkt toch wat ruimte op het terras. Ook geeft het vaak te veel licht aangezien het in de wintermaanden een ander doel heeft dan op sfeervolle zomermaanden. Voor de juiste sfeer toevoeging zag ik het volgende idee; een beloopbare led grondspot op een site.

lamp

Je vind deze lamp hier:

Deze spot kan zowel in het terras als in de grond worden geplaatst. Door de vervangbare led verlichting kost deze lamp weinig energie, gaat deze spot bijzonder lang mee en geeft toch een fantastisch mooie verlichting die daarnaast ook sfeerverhogend is. Vanwege de hoge IP waarde is de spot uitstekend geschikt voor allerlei weersomstandigheden en door het materiaal onderhoudsarm. Een sfeervolle oplossing die men zeker kan zien als kers op de taart en het dessertmoment laat overlopen in zwoele borrelmomenten tot in de late uurtjes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief