DE foodblog van Nederland

Sweet en spicy mango bonbons

Auteur: www.leefbewustgezond.nl

Je hebt nodig:
• 2 repen chocola, het liefst de 99% cacoa reep van Lindt*
• 40gr mango (bevroren stukjes zijn prima)
• ½ chilipeper
• ½ tl cayennepeper
• 30gr cacaoboter
• 2 tl sukrin (of stevia)
• Siliconen bonbonvorm

*De bakvorm koop ik voor een euro bij de Action, bij kookwinkels heb je een uitgebreider assortiment)
*Deze chocolade heb ik gekocht bij de Leonidas maar mocht je die niet in de buurt hebben volstaat alle chocolade boven de 80% voor dit recept. De 99% pure chocolade past wel het beste bij de pittige mango-chili vulling en de Shiraz wijn.

Sweet en spicy mango bonbons

Begin met het au bain-marie smelten van 1 ½ reep chocolade. Deze giet je in je bonbonvorm. Zorg dat de vorm ongeveer voor de helft vol zit. Dan is het een kwestie van tactisch de vorm naar links en rechts, boven en onder bewegen. Het is de bedoeling dat je een soort cupjes maakt van chocolade waar straks de mango-chili vulling in kan. Zodra de randen allemaal bekleed zijn met chocolade kun je de vorm even in de koelkast zetten, dan stolt ‘ie wat sneller.
Ondertussen hak je de cacaoboter fijn en smelt je dit au bain-marie. Terwijl de cacaoboter staat te smelten snijd je alvast de chilipeper heel fijn en hak je deze door je (inmiddels ontdooide) mango en schept meteen de cayennepeper en sukrin erdoor. Je kunt ervoor kiezen om dit in de blender of een hakselaar te doen, maar omdat het zo’n kleine hoeveelheid is vond ik het zonde om daar alles voor vies te maken. Pas als je chocolade cupjes helemaal hard zijn meng je het mango-chili mengsel door de gesmolten cacaoboter, je zult zien dat deze redelijk snel gaat stollen. Dit is een kleine race tegen de klok, als je mango-chili mengsel op mayonaise dikte is lepel je het in de chocolade cupjes. De kans is aanwezig dat je vulling korrelig wordt en stolt, dan is het gemakkelijk weer au bain-marie te smelten en kun je weer op dezelfde voet verder. Zodra alle cupjes gevuld zijn ga je de ½ chocoladereep die je aan het begin apart had gelegd au bain-marie smelten. Hiermee vul je alle bonbons af en strijk je ze een beetje glad met een mes. Nu plaats je de bonbons in de koelkast en laat je ze stollen, vervolgens kun je ze voorzichtig uit de vorm drukken. De bonbons kun je het beste tussen de 15 en 18 graden bewaren en niet allemaal tegelijk opeten natuurlijk…
Geniet van je Sweet en Spicy mango bonbons!

Gezonde groet,

Claire Tetteroo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief