Rijst met kurkuma en kip
Kip met rijst wordt al snel saai. Met dit recept voor rijst met kurkuma en kip heb je een nieuw gerecht met een verrassende smaak. Zeker het proberen waard! |
Ingrediënten voor rijst met kurkuma en kip voor 2 personen:
- Een flink scheut olijfolie
- 1 Ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 Kipfilets
- Zout
- 1 glas water
- Zwarte peper
- Kurkuma
- 1 groene peper
- 1 tomaat
Bereiding:
1 – Verwarm de olijfolie in een soeppan. Snijd ondertussen de ui en teentjes knoflook fijn, en de kipfilet in blokjes.
2 – Bak de ui, knoflook en kip in de olijfolie voor een minuut of 10.
3 – Kook ondertussen rijst voor 2 personen in een aparte pan. Zodra de rijst gaar is laat je deze in een vergiet uitlekken. Je hebt deze pas weer nodig zodra je “jus” en vlees klaar is.
4 – Voeg een mespuntje zout, wat zwarte peper, kurkuma en het glas water toe.
5 – Roer alles goed door en laat dit zo’n 10 minuten sudderen op laag vuur met een deksel op de pan. Ondertussen snijd je de peper en tomaat in blokjes.
6 – Wanneer de kip gaar is kun je de stukjes groene peper en tomaat toevoegen. Roer dit goed door.
7 – Als laatst voeg je de gekookte rijst toe. Om er zeker van te zijn dat de rijst warm is kun je deze zo’n 2 minuten in de “jus” laten terwijl je blijft roeren.
N.b: De peper en tomaat zijn niet op de foto te zien. Het recept is wel een stuk lekkerder als je deze toevoegt.
Geef een antwoord