DE foodblog van Nederland

Review Tiger Shrimps en garnalen kroketten

Vandaag mochten wij enkele producten testen van Gambashop.nl, wij waren erg nieuwsgierig geworden na het bekijken van hun webshop www.gambashop.nl . Gambashop heeft allerlei soorten garnalen, onder andere de Wild Tiger garnaal, de White en de Vannamei. Erg bijzonder is dat alle garnalen van Gambashop een keurmerk hebben van “Friends of the Sea”, dit houdt in dat ze gecertificeerd zijn voor duurzame visserij. Ook hebben ze andere soorten vis zoals Coquilles, garnalen kroketten en garnalen bouillon. Op de webshop staan ook leuke recepten om een heerlijke vis maaltijd op tafel te zetten en ook nog eens mooie afbeeldingen. Ziet er allemaal erg professioneel uit en wij zijn dan ook erg benieuwd naar de kwaliteit van de vis.

 

Het pakketje dat we binnenkregen zag er goed uit, de vis was goed verpakt en gekoeld in een doos van piepschuim. Wat zat er in? De bekende Wild Tiger garnaal (500 gram, genoeg voor 3 personen) en een doos vol met garnalenkroketten! Hier onder lees je hoe we deze producten hebben bereid en wat we er van vonden.

Tiger shrimps

De garnalenkroket:
Allereerst even een bedje van sla gemaakt met een paar stukjes paprika om het geheel leuk aan te kleden. Ondertussen de frituur aan gedaan en de garnalen kroketten gefrituurd. Nou moet ik toegeven dat ik vaker garnalenkroketten heb gegeten en dat ze vaak erg naar meel smaken. Maar deze garnalenkroketten zijn uitzonderlijk lekker en smaken ook daadwerkelijk naar garnaal! Goed product en zeker een aanrader. Heerlijke traktatie, lekker als voorgerecht maar ook als lunch of een snackje tussendoor.

Garnalen kroketten

De Wild Tiger garnalen:
Wat een prachtige beesten, bijna zonde om op te eten. Maar toch gedaan natuurlijk, hiervoor zijn we te nieuwsgierig. Eerst even op de rug door midden snijden en vervolgens het darmkanaal verwijderen. Deze tip stond al in de instructies die werden bijgeleverd. Vervolgens de pootjes verwijderen en de garnalen even schoonspoelen. De schil gewoon laten zitten en bakken maar! Langzaam aan garen totdat ze mooi roze zijn. Als toevoeging hebben wij de laatste paar minuten een beetje knoflook toegevoegd en dit nog even mee laten bakken. Toen ze goed gaar waren hebben we ze geserveerd, het vis was erg gemakkelijk om eruit te halen. De vis kwam erg makkelijk los van de schil. En de smaak was erg goed! Ze waren heerlijk. Als bijgerecht hebben we champignons en ui gebakken en hieraan kerriepoeder, chilli poeder, zout en peper toegevoegd. Even patatjes erbij gefrituurd en het was een heerlijke maaltijd.

Tiger garnalen gebakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief