DE foodblog van Nederland

Review Maxima Friteuse

Van Maxima Kitchen Equipment mochten wij van Kookpraat de Maxima dubbele horeca Friteuse testen. Een prachtige solide dubbele friteuse met een inhoud van 2 x 8 liter. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!

 

maxima-dubbele-horeca-friteuse-frituurpan-2-x-8l-mmaxima-dubbele-horeca-friteuse-frituurpan-2-x-8l-m (1) onderdelen

Persoonlijk vind ik een dubbele friteuse erg gemakkelijk, aangezien de friet en de snacks tegelijkertijd kunnen worden gebakken. Één van de meest handige opties aan deze friteuse vind ik de tapkraantjes. Onderaan de friteuse zitten 2 tapkraantjes, waarmee het oude frituurvet afgevoerd kan worden. Geen gedoe meer met het vervangen van frituurvet, dit is echt ideaal. Deze friteuse is geschikt voor professioneel gebruik, maar zeker ook handig voor de particulier. De capaciteit is maar liefst 2 keer 3 kilogram en daarmee ook uiterst geschikt voor een feestje!

DSCN2115

Toen de friteuse binnen was zijn we direct aan de slag gegaan. Eerst alles klaar zetten voor gebruik. Er zat een duidelijke gebruiksaanwijzing bij met instructies en handige tips, erg handig! Stap voor stap wordt uitgelegd wat er gedaan moet worden voor ingebruikname van de friteuse. Één van deze tips was bijvoorbeeld dat de stekkers in een geaard stopcontact gedaan moeten worden, niet in een verlengkabel. Ze de friteuse dus dichtbij een stopcontact op een stevige ondergrond.

Dan het uiterlijk: een prachtig apparaat om te zien. Volledig gemaakt van RVS en ook nog zeer gemakkelijk schoon te maken. De friteuse staat op 4 rubber pootjes en heeft een netto gewicht van 14,66 kg.

DSCN2110DSCN2113 DSCN2114DSCN2122

Het lekkerste is natuurlijk om de friet zelf te maken. Schil de vastkokende aardappelen en snijd ze vervolgens ongekookt in friet reepjes. Wij hebben onze eigen zelfgemaakte friet getest in deze pan, samen met wat heerlijke snacks! Friet bak je op ca. 170 graden. Eerst laat je de friteuse op temperatuur komen, dit is gemakkelijk te zien: het oranje lampje gaat uit zodra de friteuse op temperatuur is. De maximaal in te stellen temperatuur van dit apparaat is 200 graden. De patat was na circa 5-6 minuten klaar. Heerlijk knapperig en goud van kleur. Belangrijk hierbij is natuurlijk ook de frituurolie, zorg dat je de friteuse vult met een goede olie. Uit een test van Testgoed.nl blijkt dat Diamant vloeibaar frituurvet met olijfolie als de nummer 1 uit de test komt. Een goedkopere variant staat op nummer 2: Vita D’Or frituurolie van de Liddl!

DSCN2121 DSCN2123

Kortom: echt een aanrader! Eet smakelijk!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief