DE foodblog van Nederland

Wat is nou een lekkere wijn?

Van Abels wijnen mochten wij enkele wijnen gaan testen en hierover ons oordeel geven. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen! We hebben nog niet alle wijnen kunnen proeven maar het begin is er.

wijnrek

Allereerst een korte introductie van Abels Wijnen. Ze hebben een zeer groot assortiment aan wijnen, champagne, port en nog veel meer.  Snelle levering, leuke kortingen, heerlijke proefpakketten en een duidelijke website. Aan de linkerkant van de website bevindt zich een wijnfilter, zeer handig! Je kunt bijvoorbeeld kiezen in welke prijscategorie je een wijn wilt uitzoeken, kleur en type, het land en de streek van herkomst etc. Dit shopt heel fijn! Ook wordt bij elke wijn een wijnadvies gegeven, zeer professioneel en heel fijn voor de klant. Als je meer wilt weten over wijnen en spijzen kijk je op de blog van Abels Wijnen.

Persoonlijk houd ik erg van Cotes du Rhône, vandaar dat ik heb gekozen voor een proefpakket Rhone. Hierin zitten 3 flessen heerlijke rode wijn: een ronde wijn met kruidige notensmaak (Pasquier Desvignes Côtes du Rhône Villages), een iets frissere variant (Château de Valcombe Syrah Grenache) en een hele krachtige Belleruche Côtes-du-Rhône. \

proefpakket-rhone

Merlot wijnen vallen bij mij vaak ook in de smaak. Net als deze wijn: Cigale Classique Merlot Cabernet. Een ronde rode wijn met vanille en kruidnagel, geproefd onder het genot van een heerlijke pasta (zoals op de website geadviseerd). Heerlijke combinatie. En qua prijs valt hij ook zeker mee! Al vanaf slechts € 6,95.

Ook was ik zeer benieuwd naar de Moët & Chandon Nectar Impérial Champagne. Zoete wijnen zijn niet mijn ding, maar deze licht zoete fruitige champagne was overheerlijk! Je proeft de kwaliteit van deze mousserende wijn direct. Een aanrader!

 

moet_champagne_582

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief