DE foodblog van Nederland

Peanut butter cups

Iedereen die naar Amerikaanse films of series kijkt heeft waarschijnlijk wel eens gemerkt dat Amerikanen veel pindakaas eten. Echter wanneer je in een grote Amerikaanse supermarkt komt valt het je pas op om hoeveel pindakaas dit gaat. Naast de kilopotten kom je vele soorten koekjes, taarten en andere lekkere dingen tegen waar pindakaas in zit. Wanneer je hier van houdt kun je genoeg te smullen vinden in Amerika!

Één van de dingen waar vele Amerikanen dol op zijn, zijn de zogenaamde « Peanut butter cups ». Dit zijn chocolaatjes met hierin pindakaas, klinkt niet verkeerd hè?

Nu lijken snoepjes vaak moeilijk om te maken, maar dat is hier absoluut niet het geval. Met een paar simpele ingrediënten en een beetje geduld heb je zo een bakje vol heerlijke Peanut butter cups!

Wat heb je nodig voor 15 kleine Peanut butter cups?

  • 100 gram melk chocolade
  • 60 gram pure chocolade
  • 60 gram pindakaas
  • Eventueel smeerboter

Ook heb je nodig:

  • Een steelpan
  • Een bain marie of een kleiner steel pannetje
  • Siliconen of papieren bakjes / malletjes
  • Lepels

Hoe ga je te werk?

1 – Laat alle chocolade samen smelten au bain marie. Om dit te doen vul je een pan met water en brengt dit bijna aan de kook, je kleinere pannetje (of speciale bain marie) houd je boven of net in het water om de chocolade warm te laten worden.

2 – Vul de bakjes / malletjes met een laagje chocolade, ongeveer 3 à 4 mm maar dit kan meer zijn als je wat smallere bakjes gebruikt. Ga ervan uit dat je hier iets minder dan de helft van je chocolade voor moet gebruiken. Sla een paar keer zachtjes op het aanrecht blad met de gevulde bakjes om ervoor te zorgen dat alle luchtbelletjes verdwijnen. Je zult zien dat de chocolade nu glad is.

Peanut butter cups

Peanut butter cups, eerste laag chocolade

 

3 – Laat deze chocolade nu goed afkoelen in de koelkast. Wanneer de chocolade hard is kun je weer verder.

4 – Indien je pindakaas nogal dik is kun je hier een beetje smeerboter doorheen mengen om het alles wat meer smeuïg te maken. Maak nu met een klein lepeltje (of een spuitzakje) bolletje pindakaas in het midden van de hard geworden chocolade. Zorg ervoor dat het de kanten van je bakjes of malletjes niet raakt. Je kunt ze eventueel een beetje plat drukken zodat ze niet te hoog zijn, er komt namelijk nog een laag chocolade op.

5 – Indien de eerder gesmolten chocolade te veel is afgekoeld kun je deze even opnieuw laten smelten. Giet deze hierna over de pindakaas bolletjes heen zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Ook nu sla je de bakjes weer een paar keer zachtjes op het aanrechtblad om de chocolade glad te krijgen.

6 – Zet alles in de koelkast en wacht tot de chocolade helemaal hard is. Je kunt ze hierna ook het beste in de koelkast bewaren om te voorkomen dat de chocolade smelt.

Smullen maar!

Tip: Je kunt ook de verhouding tussen melk en pure chocolade aanpassen, het is maar net wat je lekker vindt. Neem vooral chocolade die je normaal ook zou eten, dus de gewone repen, geen speciale kook/bak chocolade.

Peanut butter cups

Peanut butter cups

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief