DE foodblog van Nederland

Ontdek het unieke karakter van de Wagyu

Veel mensen houden wel van een goede steak wanneer de gelegenheid erom vraagt. Uit eten bij een chic restaurant met je partner? Met een steak kun je nooit de mist in gaan. Een barbecue georganiseerd met veel vrienden? Gooi een paar stukken vlees op de grill en velen zullen hier enorm van genieten.

Kortom, een goed stuk vlees valt bij de meerderheid van de mensen wel in de smaak. Maar je hebt natuurlijk enorm veel verschillende soorten vlees. Ieder stuk heeft zijn eigen eigenschappen, kwaliteiten en smaak dat het vlees onderscheidt van de anderen. Ben je op zoek naar een stuk vlees met een uniek karakter? Probeer dan eens de Wagyu!

Verschillende soorten producten

Tegenwoordig zie je regelmatig Wagyu steaks op menu’s van restaurants staan. Het vlees heeft zijn eigen unieke smaak en behoort zeker tot de exclusieve en luxe steaks. Maar waar komt de naam vandaan? En welke producten vallen er allemaal onder deze naam?

 

Allereerst de vraag: waar komt Wagyu vlees vandaan? Wagyu is de naam van een soort rund. Dit runderras vindt zijn oorsprong in Japan, maar zijn ook in andere delen van de wereld te vinden, waaronder Uruguay, in Zuid-Amerika.

 

De naam van het rund is tegelijk een verzamelnaam voor alle vleesproducten die je ervan kunt verkrijgen. Zo heb je natuurlijk de steak, maar daarnaast worden er ook burgers en picanha, het staartstuk, gegeten.

 

Het vlees kenmerkt zich door de sterke, uitgesproken en herkenbare smaak die het afgeeft. Dit komt doordat er zich veel vet in het vlees bevindt. Tijdens het bereiden, smelt dit vet en komen de smaken en aroma’s vrij.

De beste manier om de steak te bereiden

Wagyu vlees is van zichzelf al sterk van smaak, waardoor je er niet veel mee hoeft te doen. Het best bereid je dit stuk vlees op de klassieke wijze, zoals een normale biefstuk ook klaargemaakt wordt.

 

Hiervoor moet je het vlees eerst op kamertemperatuur laten komen en vervolgens eventueel op smaak brengen met een beetje zout en peper. Vervolgens bak je de steak aan beide kanten goudbruin in een pan met wat gesmolten boter. Laat het even rusten onder wat aluminiumfolie en genieten maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief