DE foodblog van Nederland

Nasi goreng knoflook met pittige omelet

Nasi goreng knoflook met pittige omelet

Oosters eten wordt ook wel smaakvol en kleurrijk genoemd. Er zijn zo veel verschillende gerechten dat je het niet voorspelbaar of saai kunt noemen. De gerechten zijn heel gezond omdat het vaak groenten en granen bevat. Daarnaast is het vaak makkelijk te maken en goedkoop om aan te schaffen. Één van deze lekkere gerechten is de Nasi goreng knoflook met pittige omelet. De veelzijdige smaak zorgt ervoor dat je niks anders meer wil.

De bereidingstijd van het recept is twintig minuten en het is voor vier personen. Dit gerecht wordt gezien als een hoofdgerecht.

Ingrediënten:
– 1 zak Oosterse wokgroenten diepvries (750 g)
– 1 zakje verse koriander (15 g)
– 1 zak emping (kroepoek, 75 g)
– 1 zakje mix voor Nasi (50 g)
– 2 theelepels sambal badjak (optioneel)
– 4 teentjes knoflook
– 4 eetlepels (zonnebloem)olie
– 400 g witte rijst
– 6 eieren

 

De bereidingswijze:
De rijst moet volgens de gebruikelijke gebruiksaanwijzing gekookt worden. Je giet het af en spoelt het af onder de koude kraan om het vervolgens af te laten koelen. Daarna ga je knoflook pellen en vervolgens fijnhakken. De eieren klop je los met sambal en zout naar eigen smaak. In de wok verhit je vervolgens twee eetlepels olie en daarin bak je vervolgens één minuut de knoflook. Wanneer dit is gebeurd, voeg je de wokgroenten toe en dit laat je zeven minuten roerbakken. Daarna voeg je de rijst en de mix voor Nasi toe. Dit laat je vijf minuten roerbakken. Je pakt een grote koekenpan erbij en verhit één eetlepel olie. De helft van het geklutst ei schenk je in de pan en je bakt de omelet tot bovenkant droog is. Die schuif je vervolgens op het bord. Het bovenstaande herhaal je voor nog een omelet. Je kunt boven elke omelet een kwart koriander fijnknippen. De omelets rol je strak op en snijd je in twaalf rolletjes snijden. Daarna verdeel je de Nasi over vier borden. Tot slot leg je de omeletrolletjes erop en strooi je er Emping over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief