DE foodblog van Nederland

Kalkoenpoten stoofpot met gele rijst

Een heerlijk stoofgerecht vol met groenten, kalkoen en hierbij hebben wij gekozen voor gele rijst. Deze kalkoenpoten komen van de Ronsard kalkoen, uit Frankrijk. Ideaal om een stoofpot mee te maken. De poten zijn vol van smaak, mals en bevatten weinig vet.

Hoe maak je het?

Ingrediënten:

2 kalkoen poten
1 plak (ca. 100 gram) beukenhout gerookt spek
1 knolselderij
1 winterpeen
1 grote ui
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel tomaten puree
2 takjes tijm
6 blaadjes laurier
1 flesje donker Abdijbier (Affligem)
40 gram roomboter
peper en zout
gele rijst

Bereidingswijze:

De kalkoenpoten kruid je allereerst even met zout en peper, naar smaak. Daarna goudbruin bakken in een koekenpan. Ondertussen snijdt je de winterpeen, ui, gerookt spek en knolselderij in grove stukken. Deze bak je even in een aparte pan, kort aanbakken. Voeg de beide pannen samen in een grote braadpan.


Nu voeg je de overige ingrediënten toe, dus de mosterd, bruine suiker, tomatenpuree en een flinke klont roomboter. Voeg ook 2 takjes tijm toe en 6 laurier blaadjes. Overgiet nu het gehele gerecht met abdijbier, langzaam er over heen gieten.
Laat nu het gehele gerecht ca. 2-3 uur op heel laag vuur stoven.


Ondertussen kun je het gewenste bijgerecht maken. Wij hebben gekozen voor gele rijst, omdat dit past bij dit Marokkaanse gerecht. Maar je kunt er natuurlijk ook een Hollandse maaltijd van maken en er gekookte aardappelen bij serveren.

 

Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief