DE foodblog van Nederland

Indisch stoofgerecht met kip

Indisch stoofgerecht met kip

Toen ik inspiratie op deed voor dit Indisch stoofgerecht was ik aan het eten in een Indisch restaurant in Breda. Hier kreeg ik een heerlijke Indische stoofpot met kip voorgeschoteld. Dit heeft mij ertoe gebracht om ook zelf een lekker Indisch stoofgerecht met kip te bedenken en uit te werken. Het is niet zo heel moeilijk om dit gerecht te maken. Hieronder kun je lezen wat je er voor nodig hebt en hoe je dit gerecht kunt maken. Succes en eet smakelijk!

Ingrediënten

0,5 kip

1 ui

1 teen knoflook

0,5 theelepel sambal manis

1 theelepel Laos

1 theelepel djahé (gemberpoeder)

2 eetlepels ketjap

Sap van een halve citroen

Olie

Bereidingswijze

  1. Snij de kip in handzame stukken en smeer de stukken in met citroensap. Je kunt ook kipstukken kopen in de supermarkt of de kip laten snijden door de poelier.
  2. Laat de kip een tijd intrekken.
  3. Bak hierna de kip mooi bruin. Schep de kip nu uit de olie. Fruit de ui en fijngesneden knoflook in diezelfde olie.
  4. Maak er een sausje van door de Laos, sambal djahé en wat zout toe te voegen.
  5. Al roerende kun je dit sausje aanlengen met een beetje water, ketjap en citroensap.
  6. Doe nu de stukken kip erbij en laat het stoven tot de kip helemaal gaar is.
  7. Je kunt dit geheel opdienen met rijst of nasi.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief