DE foodblog van Nederland

Gezonde chocolade cake (zonder bloem)

gezonde chocolade cake Deze gezonde chocolade « cake » bevat geen bloem en geen toegevoegde suiker. Met de basis banaan en ei kun je veel maken, zoals bijvoorbeeld pannenkoeken. In dit recept voeg je cacaopoeder (gezoet of niet, net wat je lekker vindt) toe en eventueel wat proteïne poeder.De textuur is natuurlijk anders dan een echte cake met bloem e.d, deze is dan ook erg smeuïg en verassend lekker.

Wanneer je visite krijgt of gewoon iets lekkers voor je zelf wil maken is dit een perfect recept. Ook voor na het sporten is dit een gezonde manier om weer energie te krijgen.

Ingrediënten (voor 1 portie gezonde chocolade cake):

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • Cacaopoeder (ong. 1 theelepel, of meer afhankelijk van je smaak)
  • Eventueel 5 à 10 gram proteïnepoeder (chocola, banaan of naturel)

Bereiding:

1 – Verwarm je oven voor op 180 graden.

2 – Smeer een mal in met boter.

3 – Mix alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer.

4 – Vul de mal en zet deze in een voorverwarmde oven voor zo’n 10 minuten. Kijk na 5 minuten regelmatig of je cake gaar is indien je een kleine mal gebruikt. Steek met een mes voorzichtig in het midden van de cake (zonder de mal te raken), als deze er schoon uit komt is je cake klaar.

5 – Laat je gezonde chocolade cake even afkoelen.

Op de foto’s kun je zien hoeveel je kunt maken met 4 keer dit recept. Dit zijn dus 2 cupcake vormpjes, een cake vorm van zo’n 10 cm lang en een ronde vorm van zo’n 15cm doorsnede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief