DE foodblog van Nederland

Frisse broccoli

Auteur: www.degezondekok.nl

Iedereen weet dat broccoli heel gezond is. Dit recept met citroen, kip en amandelen maakt het ook nog eens extra lekker. Zo zet je deze gezonde groente nog vaker op tafel!

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 2 ons kipfilet
  • amandelen (ongezouten en gepeld)
  • 1 of 2 citroenen
  • olijfolie
  • peper en zout

Frisse broccoli

Bereidingswijze

 

Ik vind broccoli best lekker, maar puur met aardappelen en een stukje vlees ben ik het al snel zat. Omdat het zo ontzettend gezond is, wil ik het toch regelmatig op het menu zetten. Vandaar dat ik er dit lekker frisse recept bij verzon.
Was de broccoli en snijd hem in stronkjes. Zet een pan water (met een beetje zout) op het vuur. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes. Als je het kunt betalen, kies dan voor scharrelkip. Beter af en toe goed vlees, dan iedere dag slecht vlees. Als je vegetariër bent dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Doe wat olijfolie in een koekenpan of hapjespan en laat de olie heet worden. Bak de kip en voeg wat peper en zout toe. Ondertussen kookt het water ook en doe je daar de broccoli in. Het is lekker als de broccoli nog een beetje knapperig is, dus kook het niet te lang (zeker niet meer dan 10 minuten, eerder korter).
Was de citroen(en) en snijd ze in 4 of 8 stukken, afhankelijk van de grootte van de citroen(en). Als de kip bruin gebakken is, kan de citroen erbij. Voeg ook de amandelen toe. Je hebt hiervoor gepelde en ongezouten amandelen nodig. Ik heb niet exact afgewogen hoeveel amandelen erin gaan, maar reken per persoon op een handvol. De citroenen en amandelen hoeven maar twee minuutjes mee te bakken. Giet ondertussen de broccoli af en doe alles bij elkaar. Voorzichtig omscheppen, nog wat olijfolie erover sprenkelen en serveren maar. Je kunt dit eten met rijst, aardappels of quinoa. Aan tafel knijp je de warme stukjes citroen uit boven je gerecht, erg lekker!

 

Extra informatie

Porties: 2

Bereidingstijd: 20 -25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief