DE foodblog van Nederland

Energy balls – Simpele en gezonde snack

energy balls Je bent vast wel een aantal recepten voor energy balls tegengekomen op social media. Deze balletjes van zo’n 3 à 4 cm in doorsnede zijn vaak een gezonde snack die je binnen een paar minuten klaar maakt. Er zijn enorm veel ingrediënten die je kunt gebruiken om ze naar je smaak te maken.

Dit recept is erg simpel en je hebt maar 4 of 5 ingrediënten nodig. De havermout zit vol gezonde koolhydraten waar je veel langdurige energie van krijgt en in de pindakaas zitten onverzadigde vetten die je lichaam nodig heeft. Al met al krijg je van deze snack een echte energy boost; perfect als je nog even op de lunch of op het avond eten moet wachten!

We werken in dit recept met kopjes / glazen in plaats van gewicht, zo kun je makkelijk onthouden wat je nodig hebt omdat de verhoudingen erg simpel zijn. Wil je meer balletjes maken? Neem dan bijvoorbeeld een grotere mok / glas of verdubbel simpelweg het recept.

In veel winkels kun je speciale maatlepels kopen om een kop of halve kop bijvoorbeeld af te meten. Je kunt ook een recht glas (of een mok) nemen en hier streepjes opzetten op een kwart, de helft, een derde etc.

 

Ingrediënten:

  • 1 kop havermout
  • 1/2 kop pindakaas
  • 1/3 kop honing (vloeibaar of zacht)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Eventueel een beetje kokos schaafsel

 

Bereiding:

Mix alle ingrediënten (behalve de kokos) met de hand of in een blender. Maak nu een paar kleine balletjes (ongeveer 3 à 4 cm in doorsnede) en rol deze door het kokos schaafsel indien je dit gebruikt.

Bewaar de energy balls in een afgesloten bakje en neem een snack wanneer je trek krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief