DE foodblog van Nederland

Aardappels, courgette, aubergine uit de oven

Aardappels uit de oven Wil je eens wat anders dan gekookte aardappels of groenten? Met dit recept maar je erg smaakvolle aardappels of groenten uit de oven. Ook is dit erg gezond aangezien olijfolie een grote hoeveelheid onverzadigd (en dus goed) vet bevat.Als je dit met aardappels doet kun je het beste kleintjes nemen met een erg dunne schil. Maak deze goed schoon en snijd ze in stukken met de schil eraan. Ook courgette en aubergine zijn perfect om in de oven te bereiden.

Ingrediënten:

  • Extra vierge olijfolie
  • Knoflookpoeder
  • Tuinkruiden
  • Sjalot (gedroogd of vers)
  • Zout

Bereiding:

1 – Mix in een diepe schaal de olijfolie met aardig wat tuinkruiden en gedroogde of verse sjalot door elkaar. Voeg een beetje knoflookpoeder en zout naar smaak toe.

Marinade

Marinade

Aardappels met dunne schil

Aardappels met dunne schil

 

2 – Snijd de aardappels (met of zonder schil) en/of de courgette in blokjes. Als je aubergine gebruikt snijd je deze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.

3 – Mix je aardappels of groenten goed met je marinade. De aubergine plakken kun je het beste met de hand of een keukenkwast insmeren omdat deze groter zijn.

4 – Verspreid alles nu op een overschaal met bakpapier of een siliconen bakmat zoals op de foto. Je hoeft deze natuurlijk niet in te vetten omdat je al olijfolie voor je marinade hebt gebruikt.

5 – Zet je ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 15 à 25 minuten. Dit is heel erg afhankelijk van de grote van je aardappels / groenten. Kijk dus regelmatig of het gaar is.

Aardappels uit de oven

Zo zien de aardappels uit de oven eruit na het bakken

Courgette uit de oven

Courgette uit de oven

 

Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

Aardappels en courgette uit de oven

Je kunt natuurlijk ook aardappels en courgette samen bakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief