DE foodblog van Nederland

5 tips om gezonder te leven

gezondere voeding

Bijna iedereen is tegenwoordig wel bewust bezig met zijn levensstijl. De laatste jaren zien we dan ook steeds meer nieuwe diëten, TV programma’s over gezonde levensstijlen en food blogs. In dit artikel geven we je 5 tips om gezonder te leven. Hiervoor hoef je geen zwaar dieet te volgen of je manier van leven op een drastische manier te veranderen. Het zijn kleine aanpassingen die iedereen kan maken, maar toch een verschil maken voor je gezondheid.

1. Fruit verwerken in smoothies

Heel erg veel mensen eten te weinig fruit. 2 stuks fruit per persoon per dag blijkt in ons drukke leven toch lastig te zijn voor velen. Vaak weten mensen ook niet welk soort fruit ze moeten eten en zijn ze bang om nieuwe dingen te proberen. Een manier om toch voldoende fruit en vitamines binnen te krijgen, is het maken van lekkere smoothies. Wanneer je jezelf aanleert om bijvoorbeeld elke ochtend bij het ontbijt een verse smoothie te drinken, krijg je toch veel fruit binnen. Er zijn talloze combinaties mogelijk. Maak een smoothie met fruit en melk, of gebruik magere yoghurt als vervanger. Je kunt er ook nog groentes aan toevoegen om het extra gezond te maken. Door ijsklontjes toe te voegen, maak je ze extra fris.

2. Pak niet meer de auto voor korte afstanden

Het klinkt erg logisch, maar de auto laten staan voor wat dagelijkse boodschappen of een bezoek aan familie zorgt ervoor dat je meer beweegt. De fiets is vaak net zo snel en stukken gezonder. Zo geniet je niet alleen van de frisse buitenlucht, maar houdt je tegelijkertijd deze lucht schoon omdat je geen uitlaatgassen uitstoot.

3. Eet zo min mogelijk bewerkt vlees

Veel mensen zeggen dat al het vlees slecht is, maar dat is natuurlijk niet waar. Het zijn vooral bewerkte vleessoorten zoals worsten, hamburgers en kant en klaar vleesstukken die ongezond zijn. Onbewerkt vlees past prima binnen een gezonde levensstijl. Denk hierbij aan kipfilet, biefstuk, varkenshaas, hamlappen of mager lamsvlees.

4. Voedingssupplementen zijn een aanvulling

Veel Nederlanders nemen voedingssupplementen. Wanneer supplementen zorgvuldig zijn geselecteerd, beoordeeld en getoetst, kan het geen kwaad om ze in te nemen. Voedingssupplementen zijn echter een aanvulling op de andere voedingsstoffen die je binnen krijgt, geen vervanger. Bepaalde doelgroepen zoals zwangere vrouwen, kinderen en senioren hebben vaak extra behoefte aan sommige voedingsstoffen. Voor deze mensen is het vaak zelfs aan te raden om bijvoorbeeld extra vitamines en mineralen te slikken.

5. Vervang frisdrank door water

Dagelijks frisdrank drinken is erg slecht vanwege het hoge aantal suikers. Ook vruchtensappen die op het oog gezond lijken, zitten vaak bomvol met suiker. Door deze ongezonde dranken te vervangen door water ga je een stuk gezonder leven. Wanneer je meer smaak wil kun je bijvoorbeeld komkommer, citroen of munt toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief