DE foodblog van Nederland

Aardappelsalade met (of zonder) tonijn en kaas

Aardappelsalade met tonijn is een perfect voorgerecht, vooral wanneer je voor veel mensen kookt tijdens een feestje of barbecue bijvoorbeeld. Indien je vegetarisch bent kun je deze aardappelsalade zonder de tonijn maken, ook dat is erg lekker.

 

Ingredi├źnten:

  • 2 grote aardappels
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blikje tonijn (ongeveer 130 gram)
  • Mayonnaise
  • Paprika poeder
  • 1 klein sjalotje
  • Verse tuinkruiden
  • Eventueel mosterd
  • Kaas

 

Bereiding:

1 – Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Kook ze in een steelpan met een bouillonblokje. Het is belangrijk dat de aardappels niet al te zacht worden.

2 – Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken en afkoelen in een vergiet.

3 – Maak nu een sausje van mayonnaise, een heel klein beetje koud water (om de saus iets dunner te maken), paprika poeder, een fijngehakt sjalotje en wat verse tuinkruiden. Je kunt eventueel een beetje mosterd toevoegen.

Saus

Saus

4 – Snijd de kaas in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.

5 – Meng de lauwe aardappel blokjes voorzichtig met de saus, tonijn en de blokjes kaas. Dek de schaal af en zet deze in de koelkast tot de salade helemaal koud is.

 

Aardappelsalade

Aardappelsalade (vegetarische versie)

Aardappelsalade met tonijn en kaas

Aardappelsalade met tonijn en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief