DE foodblog van Nederland

Aardappel-prei puree met zalm en ei

Met deze aardappel-prei puree met zalm en ei heb je een complete maaltijd voor maar 550 kcal! Zalm is een vette vis die veel goede vetzuren (omega-3 vetzuren) bevat, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk om regelmatig een stukje vis te eten.

De 34 gram eiwit in deze maaltijd zorgen voor sterke spieren. Deze maaltijd is dat ook erg gezond na een middagje sporten.

 

Deze maaltijd bevat 550 kcal en 34 gram eiwit

 

Ingrediënten per persoon:

  • 200 gram aardappelen
  • 100 gram prei
  • 1 eetlepel crème fraîche halfvol
  • 100 gram zalm filet
  • 1 ei

 

Bereiding:

1 – Schil de aardappels en maak de prei schoon. Snijd dit alles in kleine stukjes en kook tot ze zacht zijn.

Prei

Prei

Gekookte aardappels en prei

Gekookte aardappels en prei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 – Giet de aardappels en prei af en laat even goed uitlekken in een vergiet. Neem een aardappel stamper of pureer machine en maak een zo glad mogelijke puree.

3 – Bak ondertussen de zalm filet in een pan met wat olie.

4 – Kook het ei in 10 minuten hard.

5 – Om de puree weer goed op te warmen schep je deze in een steelpan. Voeg nu een eetlepel crème fraîche toe en laat je puree op laag vuur een paar minuten opwarmen. Blijf goed roeren.

6 – Serveer de puree, zalm en het hardgekookt ei op een groot bord, eventueel met een beetje rauwkost.

Aardappel-prei puree

Aardappel-prei puree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief